PRIPOR

Za umor dvojčice in poskus umora mame do 30 let zapora

38-letnica, ki je z ostrim predmetom napadla mater in sestro dvojčico, je od petka v priporu.
Fotografija: Zakaj je Mediha dvignila nož nad svojo sestro dvojčico, je še neznanka. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Zakaj je Mediha dvignila nož nad svojo sestro dvojčico, je še neznanka. FOTO: Facebook

MARIBOR – Ženska, ki je osumljena umora svoje dvojčice in poskusa umora matere, ki sta se zgodila 8. marca v Mariboru, je od minulega petka zaradi ponovitvene nevarnosti v priporu, so pojasnili na mariborskem tožilstvu. Očitajo ji kaznivi dejanji umora in poskusa umora. O motivu za dejanja je po navedbah tožilstva še prezgodaj sklepati.


 

Najprej dvojčico, nato še mater

Tragični dogodek se je zgodil 8. marca v jutranjih urah. Po še neuradnih informacijah je o dogajanju v mariborskem blokovskem naselju na Pobrežju policijo in reševalce obvestil sosed. Ženska, šlo naj bi za Mediho Hromadžić (38), je menda še pred 7. uro z ostrim predmetom napadla najprej sestro dvojčico, nato pa še mater. Ti sta po poročanju Večera s pomočjo soseda pobegnili iz stanovanja. A je bila mlajša tako hudo poškodovana, da je umrla kljub posredovanju reševalcev. Domnevno storilko so policisti prijeli, poškodovano mater pa odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Za umor sestre in poskus umora matere osumljeni grozi do 30 let zapora. Če bi se izkazalo, da je bila v času zločina neprištevna ali da ni bila zmožna obvladati svojega ravnanja, pa kazensko ne bo odgovarjala, temveč bo sledil ukrep obveznega zdravljenja in varstva v zavodu, ki ne sme trajati dlje kot pet let.

Žensko je policija prijela že na jutro dogodka, po izteku policijskega pridržanja pa je niso privedli pred preiskovalnega sodnika, ker je tožilstvo zahtevalo mnenje psihiatra. Ta je po poročanju časnika Večer ocenil, da je duševno dovolj stabilna za sodelovanje v postopku.

Kot so za STA pojasnili pri Policijski upravi Maribor, jo utemeljeno sumijo storitve kaznivih dejanj umora in poskusa umora. Policija kot motiv za dejanje navaja maščevanje.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije