NESREČA

Voznika so rešili gasilci

Voznik tovornega vozila, ki se je prevrnilo pri Medvodah, je ostal ujet v kabini.
Fotografija: Gasilci so vlečni službi pomagali postaviti tovornjak nazaj na kolesa.
Odpri galerijo
Gasilci so vlečni službi pomagali postaviti tovornjak nazaj na kolesa.

LJUBLJANA – V nedeljo popoldne se je na lokalni cesti, ki povezuje Goričane in Medvode, prevrnilo tovorno vozilo. Na intervencijo so odšli gasilci ljubljanske gasilske brigade in njihovi kolegi iz PGD Preska-Medvode ter kraj nesreče zavarovali, preprečili iztekanje goriva, cesto počistili in na vozilu odklopili akumulator ter avtovleki pomagali ogromen tovornjak znova postaviti na kolesa.

Tovornjak se je prevrnil. FOTOgrafiji: Pgd Preska-medvode
Tovornjak se je prevrnil. FOTOgrafiji: Pgd Preska-medvode

Voznik, v nesreči se je ranil, je ostal ujet v zmečkani pločevini, od koder so mu pomagali gasilci, reševalci pa so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so ugotovili, da je tovornjakar, slovaški državljan, pred tem trčil v parkiran avto in s kraja nesreče pobegnil, nato pa zaradi prevelike hitrosti vožnje po približno stotih metrih izgubil nadzor nad tovornjakom in ta se je prevrnil.

Prometni nesreči, ki jima je botrovala neprilagojena hitrost, so v nedeljo obravnavali tudi gorenjski policisti. Sredi popoldneva je v okolici Šmarjetne gore padel kolesar, ki mu je kolo zaradi prevelike hitrosti ušlo izpod nadzora.


Nekaj ur pozneje se je prometna nesreča pripetila še v Preddvoru. Tudi tej je botrovala neprilagojena hitrost, zaradi katere je voznik izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal s ceste, policisti, ki so nezgodo obravnavali, pa so ugotovili, da je bil moški za volanom tudi pijan. V litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligrama alkohola.

Tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave Bojan Kos je sporočil, da so tamkajšnji policisti letos obravnavali 77 pijanih voznikov, ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah, v povprečju pa so imeli v krvi poldrugi promil alkohola. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije