2. TIR

Znano število osumljencev zaradi predrage makete

Policija je bila na direkciji za infrastrukturo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Špela Ankele

LJUBLJANA – Vodja Oddelka za gospodarsko kriminaliteto na PU Ljubljana Martin Rupnik je glede včerajšnjih hišnih preiskav pojasnil, da preiskava še poteka in se lahko razširi še na druge osebe, trenutno pa so zlorabe uradnega položaja zaradi javnega naročanja, ki je potekalo v javni ustanovi v preteklem letu, osumljene štiri osebe. Vsi štirje osumljenci so javni uslužbenci.

»O oškodovanju še ne morem govoriti, ker je treba te dokaze še ovrednotiti. Ko bomo to naredili, bomo videli, kakšno je bilo oškodovanje,« je Rupnik odgovoril na vprašanje, kakšna škoda naj bi nastala zaradi javnega razpisa.

Spomnimo: na direkciji za infrastrukturo v Ljubljani in Mariboru so potekale hišne preiskave. Preiskovali naj bi posle v zvezi z javnim naročilom izdelavo makete drugega tira. Ta je stala 133.590 evrov, po valu ogorčenja je direkcija od pogodbe za njeno izdelavo odstopila. Maketa drugega tira Divača–Koper je val razburjenja povzročila, ko so v javnost najprej prišle informacije, da naj bi bila preplačana. Na razpis direkcije za infrastrukturo sta ponudbi poslali podjetji RPS in Art Rebel 9, prvo je ponudilo ceno 60.851 evrov, drugo 133.590 evrov. Izbrano je bilo podjetje Art Rebel 9, pozneje pa se je izkazalo, da je podjetje RPS zmagovalčev podizvajalec.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije