MOTORJI

V Mirni Peči blagoslovili motorje, iz PU Novo mesto pa poročajo o več nesrečah motoristev

Zgodilo se je pretekli vikend.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

MIRNA PEČ –  V Mirni Peči na Dolenjskem so ob velikonočnem prazniku pripravili 21. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev. Po besedah predstavnika prirediteljev in predsednika Zveze motoklubov Slovenije Leopolda Pungerčarja so osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim programom začeli po praznični maši. Kljub temu pa je vikend prekipeval od prometnih nesreč motoristov. 

Dva hudo poškodovana in dva lažje

Tako so 19. aprila popoldne bili policisti obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti pri naselju Jelovec. 29-letni motorist je izgubil nadzor nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Lažje poškodovanega so ga oskrbeli v bolnišnici.

V semaforiziranem križišču Topliške ceste in Kandijskega mostu v Novem mestu je 21. popoldne 21-letna voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v 50-letnega motorista. Motorist se v nesreči ni poškodoval, povzročiteljici pa so policisti izdali plačilni nalog. V Herinji vasi je 28-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu padel in se lažje poškodoval. Oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici.

O prometni nesreči z udeležbo motorista so bili 22. aprila popoldne obveščeni sevniški policisti. Novomeški prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je 37-letni motorist vozil iz smeri Boštanja proti Mokronogu. Pri odcepu za Pijavice je zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste in padel. Huje poškodovanega so ga prepeljali v bolnišnico v Novo mesto.

Isti dan se je zgodila prometna nesreča med Smuko in Laščami. 34-letni motorist je peljal iz smeri Kočevja, izgubil nadzor nad motorjem in padel. Hudo poškodovanega so ga reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa s helikopterjem v UKC Ljubljana. Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije