ILEGALCI

V kombiju je bilo 18 tujcev

Državljan Ukrajine je v kombiju z ljubljanskimi registrskimi oznakami tihotapil ilegalce. Preden so ga ustavili policisti, je voznik po nesreči trčil v njihov službeni avto.
Fotografija: V kombiju je 27-letnik prevažal 18 ljudi. Fotografija je simbolična.
Odpri galerijo
V kombiju je 27-letnik prevažal 18 ljudi. Fotografija je simbolična.

ČRNOMELJ – Na območju Tribuč so policisti ustavili kombi z ljubljanskimi registrskimi oznakami, za volanom katerega pa je sedel državljan Ukrajine. Ker je vozil na prekratki varnostni razdalji, je trčil v službeni avto policije, med vožnjo je zagrešil še več prometnih prekrškov.
Možje v modrem so obema Ukrajincema odvzeli prostost, jima zasegli vozili ter ju pridržali. FOTO: Tadej Regent
Možje v modrem so obema Ukrajincema odvzeli prostost, jima zasegli vozili ter ju pridržali. FOTO: Tadej Regent

Ko so ga ustavili, so se policisti odločili pregledati kombi in izkazalo se je, da je 27-letni Ukrajinec vanj natrpal 18 tujcev, ki so pred tem na območju Vukovcev nezakonito prestopili mejo. Pregledali so okolico ter našli še 22-letnega državljana Ukrajine, ki je z avtomobilom v Italijo hotel prepeljati še šest tujcev. Možje v modrem so obema Ukrajincema odvzeli prostost, jima zasegli vozili ter ju pridržali.

Oba bodo z ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli pred preiskovalnega sodnika. Postopki s tujci, med katerimi je bilo 16 državljanov Sirije, trije Egipčani, po dva Palestinca in Iračana ter državljan Eritreje, včeraj še niso bili zaključeni.


Prav tako na območju Tribuč so policisti istega dne ustavili še en avto, voznica katerega je tihotapila človeka, ki je v Slovenijo prišel nezakonito. Voznico, 39-letno državljanko Nemčije, bodo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ovadili na pristojno tožilstvo, Iračana, ki je bil z njo v avtu, pa so že predali hrvaškim varnostnim organom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije