PROMETNA NESREČA

Usoden že prvi ovinek, zakaj umrl 72-letni Rušan (še) ni znano

Vidne poškodbe 72-letnega Rušana niso bile hude. Obstaja sum, da je umrl naravne smrti.
Fotografija: Na vzrok tragične nesreče bo treba počakati še nekaj dni. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Na vzrok tragične nesreče bo treba počakati še nekaj dni. FOTO: Aleš Andlovič

RUŠE – Na odgovore, kaj je zakrivilo predvčerajšnjo tragično nesrečo na Pohorju, bodo preiskovalci morali počakati še nekaj dni. Tako dolgo bo namreč potrebno, da bodo znani rezultati sanitarne obdukcije trupla 72-letnega Rušana, ki se je v četrtek popoldne s svojim avtomobilom spuščal z vrha Pohorja.

»Rušan je osebni avtomobil vozil po makadamski gozdni cesti zunaj naselja Lobnica iz smeri parkirišča pod spodnjo postajo sedežnice Pisker v smeri Ruš. Ko je pripeljal po klancu navzdol do prvega desnega ostrega nepreglednega ovinka, je brez zaviranja zapeljal naravnost, čez vozišče in nato čez travnato površino, ki je ob levem robu vozišča, nato pa po strmem gozdnem pobočju,« je zapisal Miran Šadl z mariborske policijske uprave.


Avtomobil je med drsenjem po pobočju s sprednjim desnim delom trčil v manjše drevo. Izvedeli smo, da trčenje še zdaleč ni bilo silovito, saj je sopotnica v avtomobilu (po naših podatkih naj bi šlo za zakonsko partnerico voznika) ostala nepoškodovana. Ko se ji je uspelo rešiti iz avtomobila, je peš odšla proti Rušam in poiskala pomoč. Mož je namreč po trčenju ostal v vozilu in ni kazal znakov življenja. Rešili so ga gasilci, ki so prišli na kraj dogodka. Kljub oživljanju je možakar na kraju nesreče umrl.

Zdravnica, ki je prispela na kraj nesreče in ugotovila smrt voznika, je za pokojnika odredila sanitarno obdukcijo. Vidne poškodbe pokojnega namreč ne kažejo na to, da bi umrl zaradi njih, temveč policisti sumijo, da je med vožnjo morebiti umrl naravne smrti.

Zdravnica je za pokojnika odredila sanitarno obdukcijo.
Zdravnica je za pokojnika odredila sanitarno obdukcijo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije