TRAGIČNO

Umrl po trku s taksijem

Petdesetletni motorist je na križišču Vodnikove ceste in Kavadarske ulice trčil v taksista. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju dogodka, policija išče morebitne priče.
Fotografija: Tukaj sta trčila motorist in taksist. Prvi je vozil po levem pasu, ki nato voznike pelje levo na ljubljansko obvoznico. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Tukaj sta trčila motorist in taksist. Prvi je vozil po levem pasu, ki nato voznike pelje levo na ljubljansko obvoznico. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Pred dnevi nekaj minut po polnoči so slovenske ceste zahtevale novo življenje. Zgodilo se je na križišču Vodnikove ceste in Kavadarske ulice v Ljubljani. To je tisto križišče, do katerega vozniki najprej pridejo, če iz primorske smeri zapeljejo na izvoz Ljubljana Dravlje.

Petdesetletni motorist, po naših podatkih doma iz Podutika, je vozil po Vodnikovi cesti od Šišenske ceste proti Majorja Lavriča ulici. Najverjetneje se je vozil proti domu, saj je v semaforiziranem križišču s Kavadarsko ulico vozil naravnost po levem prometnem pasu, ki nato voznike usmeri levo na obvoznico proti Podutiku. V tistem trenutku je, kot so sporočili s PU Ljubljana, iz nasprotne smeri, prav tako po levem prometnem pasu, pripeljal 39-letni taksist za volanom dacie logan in zavijal levo na Kavadarsko ulico, pri tem pa zaprl pot vozniku motornega kolesa. Slednji, vozil je sivo hondo, je padel in utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju dogodka.

Kot so še ugotovili policisti, je nesrečnik med vožnjo uporabljal varnostno homologirano zaščitno čelado.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije