PLAČANEC

Umor v Ljubljani naročil iraškemu policistu

Kemik je obtožen, da je hotel s sveta spravil kolega dr. Janeza Plavca.
Fotografija: Dokazi proti Libanoncu naj bi bili precej trdni, Iračan naj bi namreč enega njunih pogovorov posnel. FOTO: IGOR MALI
Odpri galerijo
Dokazi proti Libanoncu naj bi bili precej trdni, Iračan naj bi namreč enega njunih pogovorov posnel. FOTO: IGOR MALI

LJUBLJANA – Dr. Michelu Stephanu zaradi napeljevanja k umoru preti do 30 let zapora, saj »kdor drugega naklepoma napelje, da stori kaznivo dejanje, se kaznuje, kakor da bi ga storil sam«, veleva kazenski zakonik. Včeraj so ga privedli pred okrožno kazensko sodnico Sinjo Božičnik. Libanonec s francoskim potnim listom je v priporu, ker naj bi hotel poskrbeti za to, da bi Kemijski inštitut po tragični izgubi direktorja dr. Janka Jamnika izgubil še (najmanj) enega uglednega uslužbenca, in sicer vodjo nacionalnega centra za NMR spektroskopijo visoke ločljivosti, prof. dr. Janeza Plavca. Za lanski 26. oktober naj bi namreč Stephan, nekdanji uslužbenec tega inštituta, Iračanu Aliju Hamzahu Rashidu naročil Plavčev umor.

Naročilo še ene likvidacije

Predobravnavni narok je bil kratek. Na sodničino vprašanje, ali krivdo priznava, je Stephan s pomočjo tolmača za francoski jezik neodločno odgovoril, da se za zdaj o tem sploh ne bo izrekel (v pravnem jeziku to sicer pomeni, da ne priznava). Ker je dobil doslej v francoščino prevedeno le obtožnico in nekaj sklepov, bi se namreč najprej rad seznanil s prevodom celotne dokumentacije v njegovi zgodbi, potlej pa bo o vsem skupaj zagotovo lahko povedal kaj več.
Po protokolu so sledili dokazni predlogi tožilstva in obrambe, toda kopice dodatnih tožilskih sodnica (in kajpak niti obtoženčev zagovornik Gorazd Fišer) še nista prejela, saj so jih s tožilstva na sodnijo poslali šele predvčerajšnjim. Sklep: nadaljevanje predobravnavnega naroka se preloži na 4. junij.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije