Ubežnik krivde ne prizna

Dalibor Pejić ni priznal, da se je ukvarjal z drogeraškimi posli.
Fotografija: Ko je vstopal na sodišče, je imel 32-letni Tržičan pogled uprt v tla. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Ko je vstopal na sodišče, je imel 32-letni Tržičan pogled uprt v tla. FOTO: Špela Ankele

V osrednjo gorenjsko sodno palačo so pravosodni policisti včeraj pospremili 32-letnega Daliborja Pejića. Tržičan, ki se je pred novim letom pridružil slovenskim pripornikom, je dneve pred tem preživljal za rešetkami v Nemčiji. Po dostopnih podatkih je bil v nemškem zaporu zaradi vloma, v slovenskem priporu pa se je znašel zaradi očitkov o sodelovanju v hudodelski združbi. Ta naj bi se pred petimi leti ukvarjala z drogami, tožilstvo pa je prepričano, da so člani združbe svoje lovke iz Slovenije potegnili do sosednje Avstrije.

Soobtožena že odslužila

Dalibor Pejić je bil med najbolj iskanimi zločinci. FOTO: Arhiv S. N.
Dalibor Pejić je bil med najbolj iskanimi zločinci. FOTO: Arhiv S. N.
Ko je sodnica Polona Kukovec obtoženega vprašala, ali prizna očitana kazniva dejanja, je bil kratek: »Ne.« Nekoliko več časa si je vzel njegov odvetnik Jaka Šarabon, ki je predlagal, da se na kasnejših obravnavah zasliši nekaj prič, med njimi soobtožena. Oba sta krivdo sicer že priznala in sta po naših podatkih kazen že odslužila.

Tudi Pejiću bi morali za kazniva dejanja, ki segajo v leto 2015, v Kranju že soditi, vendar se je do konca lanskega leta izmikal roki pravice. Slovenska policija je obtoženega zaman iskala, njegov obraz je krasil celo Europolov adventni koledar. Tega ob koncu leta sestavijo evropski policisti, nanj pa vpišejo imena in zraven obraze najbolj iskanih oseb na stari celini. V rokah slovenskih oblasti se je Tržičan znašel šele decembra lani, ko je v nemških zaporih prestal kazen, zatem pa so ga naši policisti prevzeli od nemških kolegov.


V obtožnici, po kateri naj bi se torej ukvarjal z drogami, je omenjenih 1,2 kilograma heroina, nakup nekaj gramov kokaina in omogočanje uživanja marihuane. Ker krivde ni priznal, mu bodo v Kranju sodili. Sodnica Polona Kukovec je razpisala niz obravnav, začele se bodo konec februarja in se potegnile do prve polovice maja.

Že prihodnji teden bodo pravosodni policisti Pejića znova pospremili v kranjsko sodno palačo zaradi obtožb, ki mu očitajo tatvino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije