Tujce policija zasačila za volanom

Italijan, državljan BiH in srbski državljani si bodo dobro zapomnili kršenje odloka.
Fotografija: Policija je poostreno nadzirala, ali se potniki gibljejo zunaj svoje občine. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Policija je poostreno nadzirala, ali se potniki gibljejo zunaj svoje občine. FOTO: Leon Vidic, Delo

Pretekli konec tedna je policija poostreno nadzirala, kako spoštujemo omejitev gibanja na svojo občino. So pa na območju PU Koper obravnavali več tujcev, ki za odlok očitno niso slišali ali pa so se nanj preprosto požvižgali.

V petek ob 21.20 so v Spodnjih Škofijah policisti ustavili 42-letnega državljana Italije z mopedom. Ker ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so vozilo zasegli. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog in predlog zdravstvenemu inšpektoratu (ZIRS) zaradi kršitve odloka o omejitvi gibanja. Napoten je bil nazaj v Italijo.

V soboto popoldne pa so v Hrvatinih ustavili voznika 17-letnega mopedista, državljana BiH, ki prebiva v Ankaranu. Tudi zoper njega bo podan obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in poteka registracije, zaradi kršitve odloka o gibanju pa predlog drugemu prekrškovnemu organu (ZIRS).

Neprijavljen prebiva v Luciji

V nedeljo ob 11.40 so policisti v Luciji ustavili mercedesa, ki ga je vozil 26-letni državljan Srbije, v vozilu pa sta bila še dva potnika, oba državljana Srbije. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik neprijavljen prebiva v Luciji, en sopotnik pa pri sebi ni imel dokumenta, s katerim bi lahko policista potrdila njegovo identiteto. Vsi trije so bili povabljeni na policijsko postajo, kjer so izvedli postopek zaradi kršitve ZPPreb-1 in Ztuj-1. Voznik je vozil v času trajanja ukrepa prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije. Vsi so kršili tudi odlok vlade o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja na javnem kraju. Izdanih jim je bilo več plačilnih nalogov, avto pa so mu zasegli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije