SODBA

Tomi, obtožen umora, že dobil pogojko za napad na policista

Tomija Kolarja, ki mu v Mariboru sodijo za umor, v Murski Soboti že obsodili.
Fotografija: Tomi Kolar je v Murski Soboti dobil milo kazen, v Mariboru najbrž ne bo tako. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Tomi Kolar je v Murski Soboti dobil milo kazen, v Mariboru najbrž ne bo tako. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – Murskosoboška okrožna sodnica Natalija Pavlič Goldinskij je po zaslišanju še dveh prič z izrekom pogojne zaporne kazni končala glavno obravnavo zoper 39-letnega Mariborčana Tomija Kolarja, ki so mu sodili zaradi napada na uradno osebo. Štajerec, ki mu trenutno v Mariboru sodijo za umor, je dobil minimalno kazen pet mesecev in petnajst dni pogojnega zapora, saj doslej ni bil kaznovan. Lahko bi dobil še milejšo, a bi moral očitano dejanje priznati, višji državni tožilec Branko Murmayer je namreč na predobravnavnem naroku v primeru priznanja predlagal tri mesece in 15 dni zapora.
Pravosodna policista je napadel, ko sta ga poskušala vkleniti. FOTO: Blaž Samec
Pravosodna policista je napadel, ko sta ga poskušala vkleniti. FOTO: Blaž Samec

Kolar se za to ni odločil in je vseskozi zanikal, da je fizično napadel pravosodna policista v mariborskih zaporih. Tožilstvo mu je očitalo, da je Mitjo Gajserja in Nervina Poriča napadel, ko sta ga hotela vkleniti; Gajser je pri tem utrpel poškodbe leve ličnice, Porič udarnino. Policista sta Kolarja nato le obvladala in končal je v samici.


Kolar je v mariborskem priporu že od novembra 2016, na okrožnem sodišču v Mariboru mu sodijo za kaznivo dejanje umora, za kar ga lahko doleti tudi do 30 let zapora. Tamkajšnja okrožna državna tožilka Mateja Artenjak mu očita, da je 23. novembra 2016 na grozovit in zahrbten način umoril 41-letnega brezdomca Ludvika Pukšiča. Zgodilo se je v zapuščenih prostorih nekdanje avstro-ogrske kaznilnice tik ob Europarku v Mariboru; storilec je spečo žrtev napadel z nožem in jo večkrat zabodel, nato pa pobegnil. Kolarja so še istega dne prijeli. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije