VLOM

Tesnega prijatelja svoje žene je prijavil policiji

Žan Martinčič naj bi na začetku leta vlomil v picerijo.
Fotografija: Žan Martinčič (v sredini) ostaja v rokah pravosodne policije. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Žan Martinčič (v sredini) ostaja v rokah pravosodne policije. FOTO: Boštjan Fon

KRANJ – »Ali razumete, kaj se vam očita?« je vprašala sodnica Marjeta Dvornik obtoženega Žana Martinčiča iz Kranja. »Če se odločite za priznanje krivde, tega pozneje ne morete več preklicati. Hkrati vam povem, da sodišče ob priznanju krivde na predobravnavnem naroku ne more izreči višje kazni, kot jo predlaga tožilstvo, lahko pa nižjo,« je še poučila priprtega 25-letnika sodnica. Kranjčanu, ki so ga na sodišče privedli vklenjenega iz ljubljanskih pripornih prostorov, obtožnica očita izvršitev kaznivega dejanja vloma v eno najbolj znanih picerij v Kranju na prvi dan letošnjega leta. »Če bi obtoženi krivdo priznal, tožilstvo predlaga devet mesecev zaporne kazni,« smo slišali od tožilke Nadje Gasser, Martinčič pa je kratko odvrnil: »Krivde ne priznam.« Mladenič z dokončanimi sedmimi razredi osnovne šole, ki je nazadnje živel v zapuščeni garaži, ima na kranjskem sodišču še eno sojenje zaradi povzročitve telesnih poškodb. »Zahtevamo neposredno zaslišanje prič,« je dejal Jaka Šarabon, njegov zagovornik po uradni dolžnosti, ter nato nanizal celo vrsto zahtev za izločitev dokazov: »Vsi dokazi so bili pridobljeni s kršitvijo ustavnih pravic tako obtoženega kot priče Kristine S.

Njen mož Jure S., ki je obdolženega naznanil policiji, je informacije dobil tako, da je brez dovoljenja mobilnik Kristini iztrgal iz rok, ga brez njenega dovoljenja imel v posesti in ga v tem času, kljub izrecni prepovedi, pregledal. Fotografije in SMS-komunikacijo med lastnico telefona in obdolženim je prenesel na svoj mobilni telefon in jih nato kot dokaz za vlom predložil policiji.« Izvedeli smo, da gre za zanimivo povezavo med trojico, saj naj bi si bil priprti Martinčič blizu s Kristino, ki pa je žena Jureta S., in zato naj bi ga imel slednji precejšen interes odstraniti iz njene bližine.
»Zadeve potekajo bolj počasi,« se je s klopi za obtožene pridušal Martinčič. »Menim, da smo dovolj hitro postopali do zdaj, toda pritožbe je treba obravnavati in sprejeti sklepe, brez tega ne gre,« je med drugim v obrazložitvi povedala sodnica. Ker se bo treba o zahtevah obrambe odločati na višji stopnji, se bo sojenje začelo morda konec meseca ali na začetku prihodnjega. Do takrat bo Martinčič ostal v priporu in posredno še nekaj časa varno odstranjen od Kristine. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije