ILEGALNE MIGRACIJE

Taksist prevažal ilegalne migrante

Konec tedna so prijeli več kot 50 nezakonitih migrantov.
Fotografija: Število vstopov nezakonitih migrantov v Slovenijo je letos močno naraslo. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Število vstopov nezakonitih migrantov v Slovenijo je letos močno naraslo. FOTO: Getty Images/iStockphoto

KOPER – Od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj so policisti na območju PU Koper prijeli več kot 50 ilegalnih migrantov (18 iz Pakistana, po 14 iz Irana in Afganistana, po sedem iz Albanije in Alžirije ter enega iz Mjanmara); okoli 50 jih bodo po zaključenih postopkih vrnjenih, osem pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito. V soboto ob 18. uri so v Movražu policisti ustavljali mercedesa. Vozilo je pospešeno odpeljalo proti Gračišču, kjer so ga ustavili. Voznik je bil 37-letni državljan Albanije z dovoljenjem za bivanje v Italiji, v vozilu sta bila še dva državljana Albanije. Izrečena jima je bila globa, ki sta jo poravnala. Vrnjena sta bila na Hrvaško, voznik pa je bil po zaslišanju priveden k preiskovalnemu sodniku.

Romunko že ujeli pri prevažanju ilegalcev 

V nedeljo ob 7.48 so policisti pri Mali Bukovici ustavili mercedesa, ki ga je vozila 30-letna državljanka Romunije, prevažala pa je dva ilegalna migranta, državljana Albanije. Oba imata prepoved vstopa v schengensko območje. Izrečena jima je bila globa, ki je nista plačala, vrnjena bosta na Hrvaško. Voznici je bila odvzeta prostost, po zaključenih policijskih postopkih bo privedena k preiskovalnemu sodniku. Isto državljanko Romunije so že ustavili 14. julija letos in jo kazensko ovadili za istovrstno kaznivo dejanje.
 
V nedeljo ob 18.40 pa so policisti v Ilirski Bistrici ustavili taksi, ki ga je vozil 50-letni državljan Slovenije. V vozilu je imel štiri državljane Irana, ki so bili v Sloveniji nelegalno. Vse so pridržali, policijski postopki pa niso še zaključeni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije