UDELEŽENA TOVORNJAKA IN AVTOBUS

Srhljivka na gorenjski avtocesti, policija razkrila, kaj se je dogajalo

Potnike so rezali iz avtobusa.
Fotografija: Tovornjaka sta prebila varovalno ograjo. FOTO: zajem zaslona
Odpri galerijo
Tovornjaka sta prebila varovalno ograjo. FOTO: zajem zaslona

Ponoči ob 00.45 sta se zgodili prometni nesreči, ki sta za več ur zaprli gorenjsko avtocesto. V smeri proti Karavankam so trčili dve tovorni vozili in avtobus s potniki. Vsi udeleženci so tujci.

PU Kranj poroča, da je šlo za dve prometni nesreči, zaradi katerih je zjutraj v smeri Karavank in Ljubljane nastal večkilometrski zastoj. Posledice so bile odstranjene ob 9. uri dopoldne. En voznik je utrpel lažje poškodbe in so ga odpeljali v zdravstveno ustanovo. Na kraju so posredovali gasilci, nujna medicinska pomoč, Dars in policija.

Ob ogledu so policisti ugotovili, da je prvo nesrečo s tovornim vozilom in pripetim polpriklopnikom povzročil državljan BiH, ki je zaradi neprilagojene hitrosti po trčenju v odbojno ograjo prečno obstal na avtocesti.

Za njim sta na mestu nesreče po krajšem času trčila še drugo tovorno vozilo in avtobus. Hrvaški voznik tovornega vozila je trčil v polpriklopnik prvega tovornega vozila, voznik avtobusa, tudi hrvaški državljan, pa vanj. Oba sta prebila varovalno ograjo in z delom vozila obstala na prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča proti Ljubljani.

Policisti prometni nesreči obravnavajo kot prekršek, zanj pa sta obravnavana oba voznika tovornih vozil. Preizkus alkoholiziranosti pri vseh treh voznikih je bil negativen.



V tovornih vozilih sta bila samo voznika. Lažje je poškodovan voznik iz drugega tovornega vozila.

V avtobusu je bilo 30 oseb, od tega 28 potnikov. Poškodovan ni bil nihče, so bili pa s kraja z drugim avtobusom organizirano prepeljani v prostore PGD Šenčur, kjer so počakali na nadomestni prevoz. Prostore za potnike avtobusa je zagotovila Civilna zaščita občine Šenčur.



Gasilski del intervencije so izvedli gasilci GARS Kranj in GB Ljubljana, reševalni del pa nujna medicinska pomoč iz Kranja in Ljubljane. Zaradi obsežnosti nesreče in številčnosti udeležencev je bila izvedena triaža, preverjeno je bilo stanje udeležencev in zagotovljena oskrba enega ponesrečenca. Potniki so bili z avtobusa evakuirani s tehničnim posegom.

Gasilci so sanirali še razlitje večje količine goriva, ki je izteklo na vozišče, in razsvetlili kraj nesreče.

Ena ekipa nujne medicinske pomoči je ponesrečenega voznika odpeljala v zdravstveno ustanovo, druga ekipa je zaradi številnih udeležencev ostala na kraju prometne nesreče.

Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri Karavank med 00.45 in 9. uro zaprta, promet v drugi smeri pa je bil ves ta čas močno oviran. V smeri Ljubljane in Karavank je nastal večkilometrski zastoj. V smeri Ljubljane ga je dodatno podaljšala še manjša prometna nesreča ob 7.15 zaradi trčenja dveh vozil v koloni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije