NESREČA

S pando zaprl pot motoristu

V trku se je 28-letni italijanski motorist huje ranil, njegov sopotnik pa lažje.
Fotografija: FOTO:
Odpri galerijo
FOTO:

Radlje ob Dravi – Včeraj ob 6.56 se je na cesti Radlje ob Dravi–Prelaz Radelj osebno vozilo prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, počistili razlite motorne tekočine na cesti, z dvigalom postavili vozilo na kolesa ter ga odstranili s cestišča. Ranjenca so ravenski reševalci prepeljali v slovenjgraško bolnišnico.
Na glavnem križišču v Dovjem je ob 13.40 osebno vozilo zapeljalo s ceste in se dvakrat prevrnilo. Posredovali so gasilci GARS Jesenice in PGD Dovje, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali policiji pri usmerjanju prometa in nakladanju vozila.
Tudi v Lescah ni šlo brez nesreče. Tam je voznik trčil v krožišče, pod kapo pa je imel 0,83 promila alkohola.
V križišču Šmartinske in Flajšmanove ulice v Ljubljani se je okoli 12. ure zgodila hujša prometna nesreča. Po Šmartinski cesti od Središke v smeri Pokopališke je s fiat pando vozil 43-letnik. V križišču s Flajšmanovo ulico se je razvrstil na levi prometni pas in pri zeleni luči na semaforju začel zavijati levo na Flajšmanovo. Takrat je po Šmartinski cesti iz nasprotne smeri od Pokopališke ulice po desnem prometnem pasu, ki je namenjen vožnji naravnost in zavijanju desno, prav tako pri zeleni luči z motorjem KZM duke pripeljal 28-letnik, ki je s 25-letnim sopotnikom nameraval peljati prek križišča naravnost proti Središki. Vozili sta trčili, pri tem pa sta motorist in njegov sopotnik padla in obležala na cesti (motorist je huje ranjen, sopotnik lažje). Oba so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Zoper 43-letnega povzročitelja sledi kazenska ovadba. Vsi trije udeleženci so italijanski državljani.
Na avtocesti Celje–Ljubljana med priključkoma Žalec in Šempeter je ob 11.57 zagorel kombi. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Žalec, ki so pogasili požar.
V križišču Hladnikove in Opekarske ceste v Ljubljani sta nekaj po 11. uri trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.
Na Cvetkovi cesti v Cerknem je ob 10.07 voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Gasilci PGD Cerkno so pomagali vozniku in vozilo postavili na vozišče.
Na cesti v Praprotnem so nekaj po 8. uri gasilci PGD Škofja Loka pomagali vlečni službi pri izvleku vozila, s katerim je voznik zapeljal s ceste. Zavarovali so kraj dogodka, očistili cestišče, odklopili akumulator in vozilo postavili na cesto. Policisti pa so ugotovili, da je bil voznik že tako zgodaj pijan: napihal je 1,71 promila.
Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so v 24 urah zasegli 4 vozila: dve na območju Ljubljane, po eno pa v Novem mestu in Kranju. Okrog 14.15 so policiste obvestili o nezanesljivi vožnji voznika beemveja na ljubljanski obvoznici od razcepa Malence proti Zadobrovi. Obvoznico je zapustil na izvozu Bežigrad, vozilo pa so policisti izsledili in ustavili v križišču Stoženske in Dunajske ceste. Ker je 65-letni voznik napihal 1,66 promila, je ostal brez vozniške, sodnik pa že čaka. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije