LOV ZA NEVARNIM VOZNIKOM

S kombijem silovito trčil v policiste in dva poškodoval, nato pa pobegnil

Osumljenec, ki ga je policija prijela, ima burno preteklost.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić, Delo

CELJE – Moški (28), ki prihaja z območja PU Koper, je osumljen, da je sredi marca letos z za zdaj še neznanima sostorilcema v nočnem času vlomil v prostore trgovskega podjetja v Celju. Osumljeni so najprej odstranili zaščitno ograjo, onesposobili kamere in uničili vrata. Ukradli so za okoli 34 tisoč evrov različnih cigaret. Podjetju so s poškodovanjem kamer, ograje in vrat povzročili še za okoli šest tisoč evrov materialne škode.
 

Po avtocesti v napačno stran


S kombiniranim vozilom, ki je bilo ukradeno v Italiji, na njem pa so bile nameščene registrske tablice drugega vozila, sta se osumljeni in eden od sostorilcev odpeljala v smeri proti Medlogu, kjer ju je opazila policijska patrulja. Ko je 28-letnik, ki je bil za volanom, opazil policiste, je pospešil in zapeljal na avtocesto v smeri proti Ljubljani: »Ko je opazil, da mu sledita patrulji, je na avtocesti polkrožno obrnil in se v nasprotni smeri odpeljal nazaj v smeri proti Celju. S tem je ogrožal sebe vse ostale udeležence v cestnem prometu. Med vožnjo je izmenično pospeševal in močno zaviral. V nekem trenutku je z vozilom ustavil na odstavnem pasu, pri čemer je sopotnik pobegnil, 28-letnik pa je silovito vzvratno trčil v policijsko vozilo, ki je ustavilo za njim, ter s tem policistoma onemogočil nadaljnjo vožnjo ter odpeljal naprej v nasprotni smeri. Ko je 28-letnik opazil še drugo patruljo, je skočil iz vozečega vozila in peš pobegnil. S takim ravnanjem je močno ogrožal ostale voznike, ki so pravilno vozili po avtocesti. Policista, v katera je trčil, sta bila lažje poškodovana.«
 

Stari znanec policije


V poročilu PU Celje pišejo, da so v teh dneh osumljenemu odvzeli prostost in ga kazensko ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj velike tatvine, nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

Policija še piše, da je bil 28-letnik v preteklosti že ovaden in pravnomočno obsojen zaradi storitve kaznivih dejanj velike tatvine, nasilništva, poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije