MOTORIST V AVTO

Razkrivamo, kako je prišlo do hude nesreče

Motor je zagorel, avto se je prevrnil na streho.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

TOLMIN – Kot smo že poročali, se je v nedeljo ob 12.25 na glavni cesti Most na Soči–Tolmin zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena avstrijski voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila, v katerem je bilo več sopotnikov.

Motor povsem zgorel

58-letni motorist, državljan Avstrije, je v ostrem desnem preglednem ovinku izgubil nadzor nad kawasakijem in padel na desni bok. Zdrsel je na nasprotnosmerno vozišče, po katerem je pripeljal 39-letni voznik osebnega avtomobila, v katerem so bili še 32-letna sopotnica in tri mlajše osebe. Motorist je z levim bokom motornega kolesa trčil v levi bok avtomobila, po trčenju pa je osebno vozilo obrnilo na streho. Obstalo je ob desnem smernem vozišču. Motorista je odbilo na travnik, motorno kolo pa na rob desnega smernega vozišča, kjer je popolnoma zgorelo. Tudi osebni avtomobil je bil v prometni nesreči povsem uničen.

Motorist se je huje poškodoval. Prvo pomoč so mu na kraju nesreče nudili reševalci NMP ZD Tolmin. Kasneje so ga prevzeli člani dežurne ekipe HNMP z Brnika in ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Udarec zaradi pasu

Lažje sta se poškodovala 39-letni voznik osebnega avtomobila in mlajša oseba v vozilu (utrpela sta udarec zaradi uporabe varnostnega pasu). Oba so reševalci odpeljali v ZD Tolmin, kjer so jima nudili zdravniško pomoč. Policistom in reševalcem so pomagali tudi gasilci PGD Tolmin. Zaradi prometne nesreče je bila cesta med Tolminom in Mostom na Soči zaprta med 12.25 in 14.30.

Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, motoristu pa bo zaradi kršitve prometne zakonodaje (kršitev določil 45. člena ZPrCP, neprilagojena hitrost) izdan plačilni nalog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije