V PRIPORU

Prijeli 27-letnika, ki je požgal poln hlev

Preiskovalna sodnica mu je odredila pripor.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent, Delo

PTUJ – Ptujski policisti so na zaslišanje k preiskovalni sodnici okrožnega sodišča na Ptuju v četrtek privedli 27-letnega moškega, ki ga sumijo požiga gospodarskega poslopja v Borovcih. Preiskovalna sodnica mu je odredila pripor. 

Sedemindvajsetletnik iz okolice Ptuja je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja požiga oziroma tega, da je 23. aprila požgal hlev, v katerem so med požarom poginile živali, nastalo pa je tudi za okoli 25.000 evrov materialne škode.


Več kaznivih dejanj


Prav tako je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa požiga 14. marca okoli 21.20, ko je na nenaseljeni stanovanjski hiši v Borovcih razbil steklo na oknih, nato pa na verandi zanetil ogenj na naloženih oblačilih. Ob gorenju oblačil je zgorela lesena klop in se osmodila stena, ob čemer je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode.  

Med zbiranjem obvestil v času pridržanja so policisti ugotovili tudi, da je osumljeni v noči na 17. april zanetil ogenj v zabojnikih za mešane komunalne odpadke ob stanovanjskih hišah v Borovcih in s tem oškodoval lastnika zabojnikov oziroma gospodarsko družbo s Ptuja za nekaj manj kot 90 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije