PREKORAČITEV POOBLASTIL

Policist je noseči Simoni (16) zvijal roko

Blaž Kožar in Simona Kuhar ga bosta ovadila zaradi suma prekoračitve pooblastil.
Fotografija: Blaž in Simona že načrtujeta skupno prihodnost. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Blaž in Simona že načrtujeta skupno prihodnost. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

KRŠKO – »Bil sem že pri odvetniku in sprožili bodo kazenski pregon, ker je krški policist Š. M. prekoračil svoja pooblastila,« je odločen Blaž Kožar s Senovega, fant Simone Kuhar, dekleta, ki bo čez dober teden dopolnilo 17 let. Par že načrtuje skupno prihodnost in sta v veselem pričakovanju, a v ponedeljek je veselje zagrenil postopek s policijo.
Simona najprej pove, da med tednom živi v vzgojno-izobraževalnem zavodu v Višnji Gori, kjer tudi obiskuje šolo. Da je tam, je bila njena odločitev, od doma je odšla zaradi neurejenih družinskih razmer, med vikendi pa je v Posavju, kjer ima tudi fanta.
Blaž Kožar je dobil kazen zaradi oviranja postopka. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Blaž Kožar je dobil kazen zaradi oviranja postopka. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

»Minuli vikend sem zbolela. Imela sem visoko vročino, vrtoglavico in hude glavobole. Na svoje zdravje moram toliko bolj paziti, ker sem v tretjem mesecu nosečnosti in se bojim, da bi bilo s plodom kaj narobe. Zato sem že v nedeljo klicala v zavod, pa se ni nihče oglasil, zato sem vzgojiteljici pisala na facebook. Ta mi je odgovorila, naj pokličem po sedmi uri zvečer. Na telefon sem dobila matično vzgojiteljico, povedala sem ji za težave in tudi, da bom šla zjutraj na urgenco. V zavodu je namreč takšna praksa, da moraš, če se ne vrneš tja, takoj v ponedeljek zjutraj poslati zdravniško potrdilo, sicer izdajo tiralico. A jaz nisem imela niti časa, da bi prišla do urgence, očitno pa mi vzgojiteljica ni verjela, da sem zbolela,« je začela svojo zgodbo opisovati Simona, ki je bila v ponedeljek zjutraj pri fantu, kamor je že okoli 9. ure pozvonil policist. Blaž mu je pojasnil, da bosta uredila zadevo. Bil je zelo korekten, pove Blaž, policist mu je tudi dejal, da v stanovanje ne sme, ker nima naloga.
Je policist prekoračil pooblastila? FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Je policist prekoračil pooblastila? FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

»Potem sem poklicala prijateljico, naj pride po mene in Blaža, da Blaža odpeljemo na center za socialno delo, jaz in Maja pa sva šli do nje na Trško Goro nad Krškim, da bi vzela neke moje stvari, potem bi šla k zdravniku. Ko sem bila pri Maji, sta se oglasila dva policista in povedala, da iščeta mene. En policist je, ko me je zagledal v stanovanju, prijateljico s trimesečnim otrokom odrinil, potem pa mene prijel z eno roko, z drugo pa mi izpulil telefon, ko sem ravno govorila z Blažem. Zvlekel me je na verando, jaz pa sem mu rekla, da potrebujem zdravniško pomoč, saj sem bolna in noseča. A tega ni upošteval. Zvil mi je roko in me potiskal do vozila, čeprav sem se drla, naj pazi, saj sem noseča. Mi je pa zabrusil, da sploh nisem noseča in da ni z mano nič narobe. Ni me pustil niti, da bi se oblekla in preobula, bila sem namreč v copatih, v ponedeljek je bilo še precej snega,« je bila zgrožena Simona.

Še denarna kazen

Takrat sta se od Krškega proti Trški Gori peljala tudi Drago in Blaž, ta je poklical Simono, ki se je že peljala v policijskem vozilu, in ji naročil, naj policisti ustavijo, ko se bodo srečali, saj je želel Simono peljati k zdravniku in policistom povedati, da je že bil na centru za socialno delo.

»Blaž je rekel policistu, da je treba Simono peljati na urgenco, da to lahko narediva midva, ali pa naj jo peljeta policista. Čeprav sva bila korektna in prijazna do policista, sva oba dobila kazni, češ da sva ovirala postopek, Blaž slabih 800 evrov, jaz pa 1400 evrov,« je sogovornika dopolnil Drago Plak s Trške Gore nad Krškim.
Blaž in Simona že načrtujeta skupno prihodnost. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Blaž in Simona že načrtujeta skupno prihodnost. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Skupaj so šli na policijo v Krško, Drago in Blaž sta lahko le nemočno opazovala, kako je policist Simono s silo zvlekel na postajo. »Porival jo je ob policijsko vozilo in ji zvijal roko,« je povedal Blaž, je pa omenjeni policist tudi njemu zabrusil, naj svojemu odvetniku pove, da je ena navadna driska. Pred policistom je namreč Blaž klical odvetnika, a svoje izjave ni želel zapisati v zapisnik.

»Ko so me na policiji pregledali, sem prosila za zdravniško pomoč, saj me je v trebuhu zelo tiščalo. Niti na stranišče me niso pustili. Ko sem bila psihično čisto na dnu, je prišla prijazna policistka in me odpeljala na stranišče. Sem pa fanta preko esemesa prosila, naj pokliče prvo pomoč. Po nekaj Blaževih klicih so le prišli reševalci, na urgenci sem dobila napotnico pod nujno za ginekologa v Brežicah in na srečo je s plodom kljub stresu, ki sem ga doživela, vse v redu,« je zaključila Simona. Iz zavoda so zatem na policijo tudi poslali preklic tiralice. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije