Policija pridrvela na pomoč: z nožem grozil, da jo bo ubil

Vse to je 33-letnik počel pred otrokom.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

V četrtek okoli 20. ure so se novomeški policisti odzvali na klic na pomoč zaradi nasilja v družini. Ob prihodu na kraj sta policista našla nasilneža, ki pa ni hotel sodelovati pri postopku.

»Vpil je na policista, poskušal je zapustiti kraj, kar sta mu onemogočila, potem pa jima je grozil in pozival k pretepu. Uporabila sta prisilna sredstva in ga obvladala,« pišejo v poročilu PU Novo mesto.

Policista sta zbrala obvestila in ugotovila, da je 33-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, ob prisotnosti otroka izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerico in ji z nožem grozil, da jo bo ubil.

Ker je obstajal sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Policija nadaljuje zbiranje obvestil, po zaključeni policijski preiskavi pa ga bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja otroka, surovega ravnanja in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, ko opravlja naloge varnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije