VARNOSTNI PAS

Poglejte, kako je otrok pred gorenjskimi policisti spravil babico v zadrego

Ni bila pripeta, čeprav jo vnuk na to vedno opozarja.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Ankele

BLED – Gorenjski policisti so zjutraj na območju vseh policijskih postaj v času prihoda otrok v šolo in vrtce krajši čas preventivno preverjali pripetost z varnostnimi pasovi. Pozorni so bili predvsem na uporabo zadrževalni sistemov pri otrocih. Ugotovili so kar nekaj nepravilnosti, nepripetih voznikov je bilo 24, poroča PU Kranj.

Voznikom, ki se niso pripeli ali pa niso poskrbeli za pripetost otrok, so zato razložili, kakšne so lahko posledice v primeru prometnih nesreč. Globo so izrekli v primeru, ko nista bila pripeta ne voznik in tudi ne otrok. Varnost otrok je bila sicer bistvo tega nadzora. Zanje so v celoti odgovorni vozniki.

Babici stalno govori, naj se pripne, a ga ne upošteva

Izgovori, ki so jih policisti zaradi nepripetosti otrok poslušali tokrat, niso bili nič drugačni od vedno slišanih. En otrok naj bi se med vožnjo odpel sam, drugi je spal, za tretjega je starš, ki tudi sam ni bil pripet, rekel, da so »en meter« stran od doma, v še enem primeru pa je otrok sicer bil pripet, a ni bil v otroškem sedežu, ki je ostal v drugem vozilu. 

»Izkazal pa se je otrok na Bledu, ki je bil pravilno pripet z zadrževalnim sistemom, nepripeta pa je bila voznica, sicer njegova babica. Pred policisti je povedal, da jo je že večkrat opozoril, naj se pripne, a ga ne upošteva. Bravo!« je policijsko poročilo zaključil Bojan Kos iz kranjske policijske uprave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije