NEVARNO

Pijanega voznika čaka ovadba

V Mariboru je 41-letnik z dvema promiloma alkohola v organizmu povzročil nesrečo. 
Fotografija: Policisti so imeli precej opravka s pijanimi vozniki. FOTO: LJUBO VUKELIČ
Odpri galerijo
Policisti so imeli precej opravka s pijanimi vozniki. FOTO: LJUBO VUKELIČ

LJUBLJANA – V četrtek so policisti, ki za red in mir skrbijo na območju novomeške policijske uprave, obravnavali osem prometnih nesreč, nobena se k sreči ni končala tragično, so pa prometni policisti v Novem mestu ustavili 45-letnika, ki je za volan sedel brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu avto zasegli.

Njihovi krški kolegi so medtem v prostore za pridržanje pospremili 51-letnega voznika, ki so mu med kontrolo odredili preizkus z alkotestom, ta pa je razkril, da je imel moški v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola. Metliški policisti pa so te dni prejeli nekaj klicev občanov, da v okolici Dolnjega Suhorja divja voznik golfa in ogroža druge udeležence v prometu. Izsledili so ga v Metliki in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti pod nos pomolili alkotest. Ko se je izkazalo, da je imel 54-letnik v izdihanem zraku 0,84 miligrama alkohola, so mu odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter o njegovem početju obvestili pristojno sodišče.


Kazensko ovadbo si je medtem prislužil 41-letnik, ki je močno pijan vozil po Ptujski cesti v Mariboru in zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avto, ki ga je pravilno nasproti pripeljal osem let starejši voznik. Policisti, ki so nesrečo obravnavali, so ugotovili, da je imel povzročitelj v izdihanem zraku kar 0,95 miligrama alkohola. Odredili so mu strokovni pregled, ovadba pa ga čaka zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Brez avta je ostal 31-letnik, za katerega so policisti, ki so ga ustavili v Prestranku, posumili, da je vozil pod vplivom mamil in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Strokovni pregled na mamila je moški odklonil, policisti bodo zoper njega na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije