PIJANCI ZA VOLANOM

Pijan vozil v napačno smer, nesreča neizbežna

V soboto zgodaj zjutraj so ujeli voznika brez vozniškega dovoljenja, a z veliko alkohola.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Konec tedna so imeli ljubljanski policisti veliko dela s pijanimi vozniki. V petek nekaj pred 18. uro so bili obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na cesti Grosuplje–Polica. Ugotovili so, da sta v nesreči udeleženi dve osebni vozili, vzrok za nesrečo pa je bila vožnja po nasprotnem smernem vozišču. Povzročitelj je bil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligrama alkohola. Oba voznika sta utrpela tudi lažje poškodbe in so ju z reševalnim vozilom odpeljali v KC Ljubljana, so sporočili iz PU Ljubljana.

Rus pijan po Ljubljani 

Malo pred 22. uro pa so policisti na Dergančevi ulici v Ljubljani obravnavali voznika BMW X5. Državljan Rusije je kazal znake alkoholiziranosti, zato je bil odrejen preizkus, ki je pokazal 0,85 mg/l. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do privedbe na pristojno sodišče za prekrške.

Pijan in brez vozniške 

V soboto okoli 2.40 so na Tržaški cesti policisti zaustavili voznika alfe romeo 147, ki je imel na vozilu nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu. Ker je kazal znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen preizkus z alkotestom. Ta je pokazal 1,03 mg/l. Odrejen mu je bil tudi hitri test za drogo, a ga je odklonil. V postopku je bilo ugotovljeno, da nima vozniškega dovoljenja. Policisti so vozilo zasegli in mu izdali plačilni nalog. Prav tako bo zoper njega podan tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije