STRELSKI OBRAČUN

Oče ubil napadalca, da bi rešil sina Žana

Iz zasede pred hišo napadli 20-letnega Žana Tomića, njegov oče Janko je uporabil pištolo Le 30 metrov od hiše izkrvavel 30-letni Žan Kreslin, sin izterjevalca dolgov Draga Kreslina
Fotografija: Policisti bodo podrobnosti streljanja razkrili šele čez nekaj dni.
Odpri galerijo
Policisti bodo podrobnosti streljanja razkrili šele čez nekaj dni.

KRČEVINA PRI VURBERGU – Prebivalci Krčevine pri Vurbergu, majhnega zaselka blizu Ptuja, si še niso opomogli od šoka – v idilični vasi na levem bregu reke Drave so v soboto zgodaj zjutraj odjeknili streli.

»Ni bil le en strel, slišati jih je bilo več,« nam je razlagala prebivalka razpotegnjene vasice. Čeprav je bilo strele iz pištole slišati že okrog treh zjutraj, pa so mariborski policisti o dogodku dolgo molčali. Šele v soboto popoldne, 11 ur po dogodku, so v skopem sporočilu za javnost opisali nočne dogodke.

Za Žana Kreslina je bila usodna krogla iz pištole.
Za Žana Kreslina je bila usodna krogla iz pištole.

»Okrog 3. ure zjutraj smo bili obveščeni o streljanju pred stanovanjsko hišo v okolici Vurberga. Na kraj dogodka so bili nemudoma napoteni policisti in reševalci, a ob njihovem prihodu eni osebi žal niso mogli več pomagati. Policisti so kmalu po dogodku vsem osumljenim odvzeli prostost. O dogodku sta bila obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, ki sta prevzeli vodenje ogleda. Zbiranje obvestil in preiskavo dogodka nadaljujemo, zato bo več informacij znanih v prihodnjih dneh,« je dejala Anita Kovačič Čelofiga z mariborske policijske uprave.


Čeprav so se policisti zavili v molk, smo se prek neuradnih, a zanesljivih virov dokopali do podrobnosti krvavega obračuna. Komaj 20-letni Žan Tomić se je v sobotnem jutru, urni kazalci so kazali nekaj minut pred tretjo uro zjutraj, vračal domov. V hiši v Krčevini pri Vurbergu namreč prebivajo tri generacije. Poleg Žana še njegovi starši in stari starši.



»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije