ISKALNA AKCIJA

Nemški kolesar hudo poškodovan čakal, da ga najdejo

Kolesar se je sam odpravil kolesarit, potem pa se je za njim izgubila sled.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk, Delo

KRN – Včeraj so tolminske policiste obvestili, da se je med vasjo Krn in planino Pretovč izgubil 51-letni gorski kolesar, državljan Nemčije. S kolesom se je odpravil iz kampa v Kobaridu po lokalni cesti do vasi Gabrje, nato pa se po stari cesti povzpel do Krna. Z gorskim kolesom je od tam nadaljeval po stari poti (mulatjera) do planine Pretovč, ki je bila najvišja točka ture. Nazadnje se je oglasil ob 12. uri, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Ker so najbližji posumili, da je s kolesarjem nekaj narobe, so na pomoč poklicali tolminske policiste. Pod vodstvom PP Tolmin so začeli iskalno akcijo in ob 20.30 našli kolesarja na stari poti proti Zatolminu zunaj urejene poti (na nadmorski višini 417 metrov nad vasjo Zatolmin).

Kolesar je peljal po pešpoti proti Zatolminu in pri spustu v ostrem desnem ovinku izgubil nadzor nad kolesom in padel približno 10 metrov pod planinsko stezo. Zaradi hudih poškodb ni mogel do nahrbtnika, kjer je imel mobilni telefon (območje, kjer je bil najden, tudi ni pokrito z GSM-signalom).

Posredovali so tudi reševalci GRS Tolmin, ponesrečenca oskrbeli in prepeljali v dolino, tam pa so ga prevzeli reševalci NMP ZD Tolmin. Zatem so ga prevzeli člani dežurne ekipe GRS in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Kolesar je med vožnjo uporabljal ustrezno kolesarsko opremo, tuja krivda za nesrečo je izključena.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije