PREDRZNO

Ne boste verjeli, koliko goriva je nakradel

Za volanom je sedel 31-letnik.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo

GROSUPLJE – Policisti PP Grosuplje so v ponedeljek odvzeli prostost 31-letniku, ki je izvrševal tatvine goriva po bencinskih servisih po Ljubljani in okolici. Izsledili so ha na višnjegorskem klancu in prijeli po obvestilu zaposlenega na bencinskem servisu Cikava okrog 20.30, ko je izvršil tatvino 490 litrov goriva. Istega dne okrog 19.30 je na bencinskem servisu na Celovški cesti ukradel 77 litrov goriva, okrog 20. ure pa na bencinskem servisu v Ivančni Gorici 500 litrov.

Na delu s caddyjem

31-letnik je za izvrševanje tatvine goriv uporabljal VW caddy, v katerem je prevažal 1000-litrsko cisterno, v katero je točil odtujeno gorivo. Priveden je bil na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ta pa mu je odredil pripor. Očitanih mu je bilo 13 kaznivih dejanj tatvine, pri katerih je vrednost odtujenega goriva pri posameznih dejanjih presegala vrednost 500 evrov. Protipravno si je pridobil več tisoč litrov goriva v skupnem znesku 12.894,52 evra.

Kazenska ovadba

Policisti bodo nadaljevali zbiranje obvestil v povezavi z drugimi kaznivimi dejanji (tatvine registrskih tablic, ki jih je uporabljal za prikrivanje identitete vozila pri izvrševanju tatvin goriva, in tatvine, pri katerih je bila odtujena manjša količina goriva) ter po vseh zbranih obvestilih podali zoper 31-letnika kazensko ovadbo, so sporočili iz PU Ljubljana.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije