PIJAN

Napihal prek dva promila

Voznika tovornjaka, ki bi moral za volan sesti povsem trezen, so policisti pridržali. Kar dvema voznikoma je alkotest v izdihanem zraku nameril 1,23 miligrama alkohola.
Fotografija: Alkotest je pokazal 1,12. FOTO: Ppp Maribor
Odpri galerijo
Alkotest je pokazal 1,12. FOTO: Ppp Maribor

LJUBLJANA – Mariborski policisti so v ponedeljek pozno popoldne na avtocesti v okolici Tepanja ustavili 59-letnega voznika tovornega vozila, na katerem je imel nameščene registrske tablice koprskega območja. Med postopkom so mu odredili preizkus z alkotestom. Ta je pokazal, da je imel moški, ki bi kot poklicni voznik moral biti povsem trezen, v litru izdihanega zraka kar 1,12 miligrama alkohola. Do streznitve so ga pridržali, svoje početje pa bo moral 59-letnik pojasniti pristojnemu sodniku.

Pijana 42-letnica je na Otočcu povzročila prometno nesrečo.
Pijana 42-letnica je na Otočcu povzročila prometno nesrečo.

Še več, 1,23 miligrama alkohola, je imel v izdihanem zraku 47-letni voznik, ki so ga policisti ustavili v Kromberku pri Novi Gorici. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, na sodišče bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.


Enak rezultat kot 47-letniku je alkotest pokazal tudi 42-letni voznici, ki je na Otočcu povzročila prometno nesrečo. Zaradi alkohola in neprilagojene hitrosti je ženska izgubila nadzor nad avtomobilom, zapeljala s ceste in trčila v brežino. Ranila se k sreči ni, so jo pa policisti odpeljali v prostore za pridržanje.

Alkotest je pokazal 1,12. FOTO: Ppp Maribor
Alkotest je pokazal 1,12. FOTO: Ppp Maribor

Pijan je bil 29-letnik, ki je bil v noči na torek v Domžalah udeležen v prometno nesrečo. Vanj je trčil šest let mlajši voznik, ki se v nesreči ni ranil, lažje telesne poškodbe je dobil 29-letnik, ki je ostal tudi brez vozniškega dovoljenja, saj je alkotest pokazal, da je imel v izdihanem zraku 0,68 miligrama alkohola. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije