NESREČE

Na štajerki zagorel avto

Cesta proti Ljubljani je bila slabo uro zaprta. Ogenj je vozilo uničil.
Fotografija: To je ostalo od avtomobila.
Odpri galerijo
To je ostalo od avtomobila.

SLOVENSKE KONJICE – V četrtek popoldne je na štajerski avtocesti, natančneje v predoru Pletovarje, zagorelo osebno vozilo, zaradi česar je bila cesta med priključkoma Slovenske Konjice in Dramlje proti Ljubljani skoraj uro zaprta, nastali pa so daljši zastoji. Na intervencijo so odhiteli prostovoljni gasilci iz Slovenskih Konjic, ki so požar pogasili, a je ogenj avto kljub hitri pomoči popolnoma uničil. Ranjen ni bil nihče.

Na avtocesti je zaradi požara nastal daljši zastoj. FOTOGRAFIJE: PGD Slovenske Konjice
Na avtocesti je zaradi požara nastal daljši zastoj. FOTOGRAFIJE: PGD Slovenske Konjice

Je pa telesne poškodbe utrpela mlajša sopotnica v avtomobilu, v katerega je na drugem koncu države, na območju, kjer za varnost skrbijo policisti novogoriške policijske uprave, trčil avtobus. Tega je iz smeri Vojščice proti Selu na Krasu vozil 53-letnik in zaradi neprilagojene hitrosti v desnem nepreglednem ovinku izgubil nadzor nad njim. Začel je zavirati, nakar ga je zaneslo na nasprotni vozni pas in trčil je v avto, ki je tisti trenutek pripeljal nasproti, tega pa je nato odbilo s ceste.

V avtomobilu je bila poleg 57-letnega voznika še deklica, tudi na avtobusu je bilo v času nesreče več otrok. Lažje ranjeno deklico so odpeljali v šempetrsko bolnišnico, noben otrok na avtobusu pa ni bil ranjen. Vozniku avtobusa so policisti zaradi vožnje s preveliko hitrostjo izdali plačilni nalog. Dve vozili pa sta včeraj zjutraj zdrsnili s ceste. Prvo okrog pol devetih zjutraj v naselju Zalog pri Škofljici.


Kot so zapisali na upravi za zaščito in reševanje, je tam »tovorno vozilo brez nadzora zapeljalo s parkirišča v stanovanjski objekt in ga poškodovalo«. Poleg ljubljanskih poklicnih gasilcev so na intervencijo odšli še člani PGD Škofljica, a so še pred prihodom gasilcev občani odstranili vozilo. Dobre pol ure pozneje je s ceste zdrsnil avto v naselju Loke pri Zagorju in se prevrnil na streho. Dva človeka sta se v nesreči ranila, reševalci so ju odpeljali v bolnišnico v Trbovlje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije