PREDRZNO

Na meji prijeli moškega, ki mu grozi 19 let zaporne kazni

Pred preiskovalno sodnico je hlinil slabost. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo

SOČERGA – V ponedeljek so slovenski policisti prijeli Hrvata, za katerega je bil razpisan evropski nalog za prijetje zaradi kaznivega dejanja hudodelskega združevanja in pranja denarja. Skupno mu grozi 19 let zapora. 

V ponedeljek ob 7. uri je na vstopno stran mednarodnega mejnega prehoda Sočerga z osebnim avtomobilom audi nemških registrskih oznak pripeljal 65-leti državljan Hrvaške, za katerega so hrvaški policisti ugotovili, da mu je pristojno sodišče v Pulju odvzelo potni list in izreklo ukrep obvezne vsakodnevne zglasitve na pristojni policijski postaji v kraju bivanja, pri tem pa mu ni bila odvzeta osebna izkaznica, ki je veljaven dokument za prestop državne meje.

Ob 11.20 je bil po zaključenem postopku izstopa iz Republike Hrvaške v postopku vstopnega mejnega nadzora v Republiki Sloveniji. Slovenski policisti so ugotovili, da je zanj razpisan evropski nalog za prijetje, ki ga je po pristojni preiskovalni sodnici izdalo sodišče v Padovi (Republika Italija), in sicer zaradi kaznivega dejanja mednarodnega hudodelskega združevanja, za kar je v Republiki Italiji zagrožena zaporna kazen v trajanju do sedem let, in kaznivega dejanja pranja denarja, za kar je v Republiki Italiji zagrožena zaporna kazen v trajanju do 12 let. Skupno mu torej grozi 19 let zapora. Med postopkom je Hrvat zapustil svoj osebni avtomobil in hotel peš pobegniti proti Hrvaški, vendar so ga policisti PMP Sočerga prijeli in mu odvzeli prostost.

PU Koper poroča, da je bil v skladu z veljavno zakonodajo priveden na zaslišanje k preiskovalni sodnici v Kopru. V sodni dvorani je zaigral slabost, vendar je zdravniško osebje nujne medicinske pomoči ugotovilo, da je zdrav in sposoben za nadaljevanje postopkov. Preiskovala sodnica mu je tako do odločitve o nadaljnjih postopkih odredila pripor.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije