RAZVOZLANA SKRIVNOST

Mihela in Vinko umrla zaradi podhladitve

Obležala sta pred hišo v Govejku. Po skoraj dveh mesecih ugotovili, kaj se je zgodilo.
Fotografija: Pot, ki vodi do Miheline hiše, je bila zaprta s policijskim trakom. Foto: Igor Mali
Odpri galerijo
Pot, ki vodi do Miheline hiše, je bila zaprta s policijskim trakom. Foto: Igor Mali

GOVEJK, NOVA GORICA – Skoraj dva meseca po skrivnostni smrti 50-letne Mihele iz Govejka in njenega 80-letnega prijatelja Vinka iz Idrije so policisti le prišli do odgovora, kaj se je najbrž zgodilo. »Na podlagi izsledkov dlje časa trajajoče preiskave kriminalistov Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica kot tudi rezultatov odrejene sanitarne obdukcije (opravili so jo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani) je bilo ugotovljeno, da omenjeni osebi nista umrli nasilne smrti oziroma je bil vzrok njune smrti podhladitev,« so včeraj sporočili z novogoriške policijske uprave. Kakšne so bile njune zadnje minute na zasneženem travniku pred hišo, najverjetneje nikoli ne bomo izvedeli.

Mihela in Vinko sta si pomagala drug drugemu. Bila sta si le dobra prijatelja.
Mihela in Vinko sta si pomagala drug drugemu. Bila sta si le dobra prijatelja.


V soboto, 3. marca, ju je namreč pred hišo našel svak Rudi. Ko je takrat stopal po poti, je naletel na grozljiv prizor: mrtva sta ležala na tleh, Mihela 15 metrov pred hišo na dovozni poti, pet metrov stran pa še Vinko. Rudi si nekaj dni po grozljivem odkritju ni znal predstavljati, kaj bi šlo lahko narobe. Nekaj metrov stran je na tleh našel njune stvari: »Kot da bi enemu padle na tla.« Med drugim denarnico za kovančke, ki je bila že skoraj pokrita s snegom.


 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije