NEVARNO KRIŽIŠČE

FOTO: V hudi prometni nesreči dve osebi ukleščeni v razbitinah

Tri osebe so se poškodovale.
Fotografija: Prometna nesreča v Puconcih. FOTO: PGD Murska Sobota
Odpri galerijo
Prometna nesreča v Puconcih. FOTO: PGD Murska Sobota

PUCONCI – Križišče državne regionalne ceste Murska Sobota–Hodoš s krajevno cesto Sebeborci–Puconci ostaja eno najbolj kritičnih na pomurskih prometnicah, saj se tam kljub dobri preglednosti pogosto dogajajo prometne nesreče. Tako je bilo tudi danes ob 11.10, ko se je zgodilo še eno trčenje avtomobilov v omenjenem nevarnem križišču.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so se tri osebe telesno poškodovale. Oskrbeli so jih reševalci nujne medicinske pomoči iz Murske Sobote. Gasilci PGD Murska Sobota so iz razbitin rešili dve ukleščeni osebi, odklopili akumulator in zavarovali kraj dogodka.

Čeprav policisti še niso poročali o vzroku za novo hudo nesrečo, je očitno, da je spet prišlo do izsiljevanja prednosti enega izmed voznikov. In zato je zdaj gotovo še bolj jasno, da je v omenjenem križišču treba nekaj narediti, preden bo še bolj krvavo. Gre za križišče državne ceste 232, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto med Sebeborci in Puconci.

Omejitev v križišču je sicer 70 kilometrov na uro, a vozniki se je zaradi ravne ceste in dobre preglednosti velikokrat ne držijo, prav tako nekateri ne upoštevajo prednostne signalizacije.

Zgradili bodo krožišče

Že pred leti je občina Moravske Toplice križišče želela preurediti v krožišče, a posluha odgovornih za tako rešitev takrat ni bilo. Črno točko so poskušali urediti z zvočnimi zavorami, ki pa želenega učinka niso prinesle. Direkcija za infrastrukturo je križišče pred časom le uvrstila v načrt investicij, lani pa so se začele aktivnosti za realizacijo dolgoročnega ukrepa za izboljšanje prometne varnosti. Ukrep bo prišel v obliki izgradnje krožišča, a medtem ko čakamo, se na cesti vrstijo vedno nove nesreče.

»Križišče Sebeborci iz naslova prometne varnosti že obravnavamo. Izdelan je projekt za ureditev območja križišča (ureditev krožnega križišča) v skupni dolžini 400 metrov. Recenzija projekta je v zaključni fazi, vzporedno potekajo tudi postopki za pridobitev zemljišč. V kolikor bodo zemljišča pridobljena in zagotovljena potrebna finančna sredstva je začetek izvedbe, ki je s projektantskim predračunom ocenjen na 677.754,00 evrov, možen v drugi polovici leta 2019,« so pred nedavnim zatrdili v direkciji za infrastrukturo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije