VLOMILEC V PRIPOR

FOTO: Spektakularen zločin v Ljubljani

V bančni avtomat v Ljubljani je s plinsko eksplozijo vlomil 40-letni državljan Srbije. Policisti so ga prijeli in privedli pred preiskovalnega sodnika, ta ga je poslal v pripor.
Fotografija: V avtu so našli reči, s katerimi je vlomil v bankomat. FOTO: PU Ljubljana
Odpri galerijo
V avtu so našli reči, s katerimi je vlomil v bankomat. FOTO: PU Ljubljana

LJUBLJANA – V začetku meseca smo pisali, da je nekdo vlomil v bankomat na Cesti 24. junija, dejanje pa je izvršil precej spektakularno, s plinsko eksplozijo. Dobrih deset dni so policisti iskali storilca, ta teden pa so mu prišli na sled. Gre za 40-letnega državljana Srbije, ki je, kot kaže, pretkani kriminalec, saj se je do bankomata pripeljal z ukradenim avtom, na katerega je namestil ukradene registrske tablice. Podviga se je lotil okrog tretje nočne ure, a izkupiček ni bil prav velik. Ko je razstrelil bankomat, je iz njega vzel tri kasete, a v njih je bila le manjša vsota denarja. Eksplozija je sicer povzročila večjo materialno škodo na stavbi trgovine v neposredni bližini. Moški je z denarjem pobegnil v ukradenem avtu, eksplozija pa ni ostala neopažena in občani so o dogajanju obvestili policiste.

Ti so 40-letnika izsledili na enem od parkirišč za Bežigradom, in sicer v trenutku, ko se je pripeljal do drugega ukradenega avtomobila, s katerim je nameraval bežati naprej. Oba avtomobila sta bila dva tedna prej ukradena na območju Ljubljane. Policisti so mu odvzeli prostost in preiskali oba avtomobila ter našli plinsko jeklenko z nameščeno plastično cevjo, daljši električni kabel ter preostale reči, ki jih je moški potreboval za razstrelitev bankomata. S kazensko ovadbo so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ta pa je zanj odredil pripor. Za kaznivo dejanje velike tatvine je zagrožena zaporna kazen do petih let, policisti pa preiskavo nadaljujejo, saj sumijo, da je imel 40-letnik pomagače in da je vlomil tudi v bankomat na Zaloški cesti v Ljubljani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije