IDRIJSKO

FOTO: Pijan v dekleti, silovito je počilo, odpeljal jo je rešilec

Avtomobila sta povsem uničena.
Fotografija: FOTO: PGD Idrija
Odpri galerijo
FOTO: PGD Idrija

IDRIJA – V torek ob 22.22 se je na regionalni cesti v naselju Spodnja Idrija zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili.

Voznik (28) osebnega avtomobila je vozil iz Želina proti Idriji. Med vožnjo je v naselju Spodnja Idrija na ravnem delu ceste zapeljal na levo stran vozišča v trenutku, ko je pravilno iz nasprotne smeri pripeljala 19-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bila tudi sopotnica.

Avtomobila sta trčila, v prometni nesreči pa je bila sopotnica lažje poškodovana. Na kraju so jo zdravniško oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči idrijskega zdravstvenega doma, nato so jo z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveni dom v Idriji. Kasneje je zdravniško pomoč v zdravstveni ustanovi poiskala tudi 19-letna voznica.

Našli zelene delce

Poleg policistov in reševalcev so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Idrija in delavci cestnega podjetja.

Idrijski policisti so 28-letnemu povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Voznika bodo kazensko ovadili zaradi suma nevarne vožnje v cestnem prometu. Pri 28-letniku so našli tudi manjšo količino posušenih zelenih delcev. Sumijo, da gre za konopljo. Zasežene rastlinske delce so poslali v nadaljnjo analizo, in če bo ta njihove sume potrdila, bodo uvedli še hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji prepovedanih drog ter prometu z njimi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije