ČRNI PETEK

FOTO: Nova žrtev cest, voznik (52) umrl na kraju nesreče

Hude poškodbe so bile zanj usodne.
Fotografija: Vozniku niso mogli pomagati. FOTO: PGD Ribnica
Odpri galerijo
Vozniku niso mogli pomagati. FOTO: PGD Ribnica

LJUBLJANA – Poročali smo o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila pri Sveti Ani in v kateri je umrl 34-letni voznik. Slovenske ceste pa so v petek zahtevale še eno smrtno žrtev. Tragična nesreča se je zgodila tudi na cesti Sodražica–Nova vas pri kraju Žimarice.

Policisti so bili o njej obveščeni nekaj po 14. uri. Na kraju so ugotovili, da je 52-letni voznik vozil tovorno vozilo peugeot partner po regionalni cesti iz smeri Podklanca proti naselju Sodražica. Na delu ceste, kjer vozišče poteka iz desnega nepreglednega ovinka v daljšo ravnino, ni vozil po desni strani smernega vozišča in na taki oddaljenosti od njegovega roba, da bi potekal promet varno in neovirano, saj je zapeljal desno in z vozišča na travnati nasip, kjer je s sprednjo stranjo vozila trčil v betonski objekt transformatorske elektro postaje.

Dvainpetdesetletni voznik je ob tem utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Posredovali so gasilci PGD Ribnica, ki so s tehničnim posegom odprli vrata in omogočili reševalcem nujne medicinske pomoči iz Ribnice dostop do ponesrečenca. Odklopili so tudi akumulator vozila in posuli iztekle tekočine. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije