HUDA PROMETNA NESREČA

FOTO: Nesreča zaprla štajerko

Zaradi nesreče pri počivališču Lopata je bila avtocesta več ur zaprta. V naletu je trčilo več vozil, huje se je ranila 78-letnica v avtomobilu.
Fotografija: Avtomobila sta trčila tudi na Kolodvorski cesti v Pivki. FOTO: PGD Pivka
Odpri galerijo
Avtomobila sta trčila tudi na Kolodvorski cesti v Pivki. FOTO: PGD Pivka

CELJE – Včeraj nekaj minut čez deseto dopoldne se je na štajerski avtocesti zgodila huda prometna nesreča. Zaradi odstranjevanja posledic je bila avtocesta pri počivališču Lopata proti Mariboru več ur zaprta, kar je voznikom povzročilo nemalo sivih las.

Obvoz je bil sicer urejen po lokalnih cestah, a ni trajalo dolgo, da so zastoji začeli nastajati tudi tam. »V prometni nesreči je bilo udeleženih sedem vozil, dve tovorni, tri kombinirana in dve osebni. Povzročil jo je 42-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, slovenski državljan, ki je trčil v avto, ki je ustavljal za kolono stoječih vozil. Avto je odbilo v tistega pred njim, pred tem avtomobilom pa so stala tri kombinirana vozila in na začetku kolone tovornjak,« je podrobnosti sporočila Milena Trbulin s celjske policijske uprave in še, da so reševalci v bolnišnico odpeljali šest ljudi, vsi razen 78-letne sopotnice v enem od avtomobilov pa so utrpeli lažje poškodbe.

Tudi sicer so imeli policisti v teh dneh precej opravka s prometnimi nesrečami, ki so se končale v glavnem brez hujših posledic. V noči na ponedeljek sta na Kolodvorski cesti v Pivki trčila avtomobila, dva udeleženca sta se ranila. Na intervencijo so odhiteli prostovoljni gasilci iz Postojne in Pivke, kraj dogodka so zavarovali, na avtomobilih odklopili akumulatorja, počistili cesto in pomagali reševalcem. Dobrih pet minut prej sta avtomobila trčila v Rižani, ranila sta se dva udeleženca. Dve nesreči sta se v le nekaj minutah zgodili na cesti iz Podlipe proti Vrhniki; najprej se je voznik, ki je izgubil nadzor nad avtomobilom, prevrnil na streho, medtem ko so gasilci sanirali kraj nesreče, pa se je tam pripetila še ena, čelno sta trčila avtomobila, nihče od udeležencev pa ni bil huje ranjen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije