DRAMA

FOTO: Med divjim lovom potegnili pištole

Za Kosovci so se podili od Bertokov do Trsta. V Italiji so jim nataknili lisice.
Fotografija: Policisti PU Koper so v Trstu aretirali pet državljanov Kosova. FOTO: IL PICCOLO
Odpri galerijo
Policisti PU Koper so v Trstu aretirali pet državljanov Kosova. FOTO: IL PICCOLO

KOPER, TRST – Ko so koprski policisti v soboto ob 19.45 v Bertokih ustavljali peugeota 607 francoske registracije (sumili naj bi, da so v njem vodniki nezakonitih priseljencev), zagotovo niso niti slutili, da se bo vse skupaj sprevrglo v pravo dramo in filmski lov za ubežniki, ki bo trajal vse do Trsta.

"Voznik se na znake policistov ni odzval in je s povečano hitrostjo peljal naprej. Policijska patrulja je zapeljala za njim in o sledenju obvestila Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Koper, ki je v pomoč odredil še dve policijski patrulji. Policisti so bežečega voznika večkrat ustavljali s pomočjo svetlobnih in zvočnih signalov, česar pa ni upošteval. Na območju Škofij je zapeljal v Italijo, za njim pa so zapeljale vse tri policijske patrulje. OKC PU Koper je takoj obvestil kvesturo v Trstu, da so policisti na podlagi sporazuma med Slovenijo in Italijo o čezmejnem policijskem sodelovanju zapeljali za bežečim avtomobilom," je sporočil Dimitrij Marušič s PU Koper.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije