OGNJENI ZUBLJI

FOTO: Izredno zahteven požar na Zaplani: lastnik ob izbruhu pobegnil?!

Gasilci so stežka prišli do gorečega vikenda, saj je bil ta od prve prevozne ceste oddaljen pol kilometra.
Fotografija: Objekt je pogorel v celoti. FOTO: PGD Vrhnika
Odpri galerijo
Objekt je pogorel v celoti. FOTO: PGD Vrhnika

ZAPLANA – Nedeljski večer se je za vrhniške gasilce končal vse prej kot mirno. Malo pred 19. uro so bili namreč obveščeni, da je nad Storževim gričem nad Vrhniko, v gozdu, kjer ni cestne povezave, zagorel vikend. Po prvih podatkih je bilo v objektu kurjeno v zunanjem zidanem kaminu, s katerega naj bi se ogenj razširil na parkirano vozilo (štirikolesnik), poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Objekt je pogorel v celoti. FOTO: PGD Vrhnika
Objekt je pogorel v celoti. FOTO: PGD Vrhnika

Cevi so morali potegniti po izredno strmem terenu

Kot je za naš portal pojasnil poveljnik PGD Vrhnika Jure Jakopič, je bila intervencija za gasilce izredno zahtevna. »Že zaradi dostopnosti terena, ker je bil vikend od prve prevozne ceste odmaknjen približno 500 m, smo morali do vikenda potegniti toliko cevi po strmem terenu,« je dejal Jakopič. Z zahtevnim požarom se je 3,5 ure borilo približno 44 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Vrhnika, Zaplana, Verd in Stara Vrhnika. 

Objekt je pogorel v celoti. FOTO: PGD Vrhnika
Objekt je pogorel v celoti. FOTO: PGD Vrhnika

Lastnik ob izbruhu požara pobegnil?!

Natančen vzrok požara preiskuje policija. Glede na to, da na požarišču ob prihodu gasilcev ni bilo nikogar, vzrok požara pa je bil po vsej verjetnosti kurjenje v kaminu, se poraja vprašanje, kdo je zakuril ogenj in jo popihal. Po vasi je sicer slišati, da je to storil sam lastnik, ki je menda ob izbruhu požara pobegnil. To smo preverili na ljubljanski policijski upravi, kjer nam je Nataša Pučko pojasnila, da »policisti v zvezi okoliščin nastanka požara še nadaljujejo z delom in zbirajo obvestila tudi v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obvščeno pristojno tožilstvo.« Po prvih ocenah je nastalo za več tisoč evrov škode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije