POMOČ POTREBOVALO 15 LJUDI

FOTO: Gorele svečke, zgorelo stanovanje

Ogenj poškodoval tudi zgornje stanovanje in stopnišče v celjskem bloku.
Fotografija: Zagorelo je v tretjem nadstropju. Foto: Facebook
Odpri galerijo
Zagorelo je v tretjem nadstropju. Foto: Facebook

CELJE – Pretekli ponedeljek malo pred 14. uro, natančneje ob 13.48, so na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Celje sprejeli klic občana, ki je povedal, da je zagorelo v sobi stanovanja v bloku v Opekarniški ulici. Gasilci celjske poklicne enote in Prostovoljnega gasilskega društva Gaberje so nemudoma odhiteli tja in ugotovili, da je zagorelo v sobi stanovanja v tretjem nadstropju, ogenj pa se je do njihovega prihoda še razširil tudi na kuhinjo in hodnik. Nemudoma so se lotili gašenja in iz objekta na varno umaknili šest ljudi in dva psa, ko so požar pogasili, pa so vse prostore še prezračili in pregledali s termovizijsko kamero. Nekateri stanovalci so potrebovali zdravniško pomoč, zato so poklicali reševalce nujne medicinske pomoči, a resnejših poškodb menda ni utrpel nihče. Več podatkov je razkrila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje. Kot je zapisala v včerajšnjem poročilu, je stanovanje v tretjem nadstropju bloka, v katerem je zagorelo, povsem uničeno, ogenj pa je poškodoval še zgornje stanovanje in stopnišče.



»Ogenj je povzročil za več kot 40.000 evrov materialne škode. Zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida se je lažje poškodovalo in potrebovalo zdravniško pomoč 15 ljudi, od teh so tri otroke in odraslo osebo, ki so bili v času požara v stanovanju, v katerem je zagorelo, odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ostali na opazovanju,« je zapisala Trbulinova. Dodala je še, da so požar povzročile svečke, ki so jih lastniki imeli prižgane v stanovanju, zato preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Štiri stanovalce so zadržali na opazovanju. Foto: PGD Celje-Gaberje
Štiri stanovalce so zadržali na opazovanju. Foto: PGD Celje-Gaberje


V ponedeljek pa to ni bil edini požar na Celjskem, saj so se z gašenjem, le da tovornega vozila, ukvarjali tudi na cesti med Prevorjem in Lesičnim. Zagorelo je zaradi napake na tovornem vozilu, ki je prevažalo pelete, pri tem pa je nastalo za več kot 40.000 evrov materialne škode. Vlečno vozilo je v celoti zgorelo, priklopno pa delno, zaradi odstranjevanja posledic nesreče pa je bila cesta več ur v celoti zaprta. Pred eno uro zjutraj pa so bili policisti obveščeni tudi, da je na Polzeli zagorel kup drv. A tuja krivda je izključena, saj naj bi bil vzrok samovžig. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije