LOV

FOTO: Gasilci po vasi lovili pujsa

V torek zvečer je žival pobegnila iz hleva enega od domačinov v Rankovcih in tavala po cesti. Decembra je iz hleva v Kuštanovcih pobegnilo 30 telic, zadnje so ujeli ravno na silvestrovo.
Fotografija: Klic so gasilci prejeli okrog 20. ure. FOTO: PGD Rankovci
Odpri galerijo
Klic so gasilci prejeli okrog 20. ure. FOTO: PGD Rankovci

RANKOVCI – Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli gasilci po Sloveniji tudi v najdaljši noči ter v času praznikov kar veliko dela. Ne le da so gasili požare in reševali ponesrečence, med njihovimi intervencijami se je našlo tudi kar precej nenavadnih. Tisti, ki so v torek zvečer potovali po regionalni cesti iz Murske Sobote proti meji s sosednjo Avstrijo, so v naselju Rankovci tako najbrž debelo pogledali, ko so opazili naokoli dirjati prašiča, za njim pa so se podili domačini in gasilci. Žival je pobegnila iz hleva enega od domačinov in tavala po cesti, zato je obstajala nevarnost, da kdo trči vanjo, zaradi česar so bili ogroženi ne le žival, ampak tudi udeleženci v prometu.
Klic so gasilci prejeli okrog 20. ure. FOTO: PGD Rankovci
Klic so gasilci prejeli okrog 20. ure. FOTO: PGD Rankovci

Posredovali so gasilci in gasilke, člani Prostovoljnega gasilskega društva Rankovci, pujsa so ulovili in ga predali lastniku. Kot nam je povedal poveljnik PGD Rankovci Filip Pratnekar, so z uprave za zaščito in reševanje ob 20.05 uri prejeli klic, da se po območju naselja Rankovci sprehaja pobegla domača žival. V akcijo je krenilo pet rankovskih gasilcev in pobeglo žival hitro lociralo in ujelo, naložili so jo v traktorski priklopnik ter predali lastniku.


Sicer pa to ni bil edini pobeg živali v zadnjem obdobju v Prekmurju. V Kuštanovcih je namreč 11. decembra iz hleva pobegnilo najmanj 30 telic, zadnje so ujeli prav na silvestrovo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije