NASILJE

Eden pretepal mater, drugi davil ženo

Nasilnež v Kopru se je znesel nad 79-letnico. V Črnomlju pretepača ni zmotila niti prisotnost otrok.
Fotografija: Nasilnež je tudi grozil z orožjem. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Nasilnež je tudi grozil z orožjem. FOTO: PU Koper

KOPER, ČRNOMELJ – »Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdor koli, ki zanj ve,« opozarjajo policisti, ki so imeli spet opravka z dvema nasilnežema, ki sta se znašala nad bližnjimi.

Tako so bili v sredo malo pred deveto zvečer obveščeni, da moški v eni od hiš v vasi pri Kopru pretepa mater. Policisti so na kraju dogajanja ugotovili, da je 43-letnik pretepal svojo 79-letno mater, poleg tega je grozil z orožjem. Odvzeli so mu prostost in mu zasegli še puško, pištolo, naboje in mačeto ter izrekli prepoved približevanja materi.

Črnomaljski policisti pa so v noči na petek prihiteli na pomoč zaradi nasilja v družini, saj je 48-letnik v prisotnosti otrok pretepal ženo, jo davil in ji grozil s smrtjo. »Policisti so žrtve zaščitili, nasilneža odstranili iz skupnega bivališča in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja,« so sporočili policisti. Čaka ga tudi ovadba.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije