KANIN

Deskar (28) zdrsnil 120 metrov globoko preko skalnih previsov

Odpeljali so ga s helikopterjem.
Fotografija: Smučarsko središče Kanin. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Smučarsko središče Kanin. FOTO: Policija

BOVEC – V ponedeljek ob 15.18 je bila policija obveščena o nesreči na območju Kanina, kjer se je izven urejenega smučišča poškodoval 28-letni deskar, državljan Češke.

Deskar se je, kot je ugotovila policija, okoli 14. ure s severne strani peš povzpel po t.i. Tonovem plazu zunaj urejenih smučišč in urejenih gorskih poti s Sedla na 2200 metrov nadmorske višine proti vrhu Škrbine na 2450 metrov nadmorske višine. Na vrhu mu je zdrsnilo in je začel nenadzorovano drseti približno 120 metrov globoko preko skalnatih previsov in se ustavil v globeli pod restavracijo Prestreljenik.
 

Poškodbe glave in hrbtenice

Deskar ni imel ustrezne zimske opreme za gibanje v gorah (dereze in cepin), obute je imel čevlje za deskanje na snegu, nosil pa je zaščitno čelado. 

Na kraju nesreče je bila deskarju nudena zdravniška oskrba, kasneje so huje poškodovanega (poškodba glave in hrbtenice) na zgornjem platoju smučišča nad restavracijo prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči GRZS in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Opozorilo policistov

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o tem dogodku s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Ob policisti tem opozarjajo, da bo smučanje varno le, če bomo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni. Poznati moramo mednarodno veljavna vedenjska pravila in jih dosledno upoštevati. Spoštujmo tudi opozorila, odredbe in navodila nadzornikov, policistov in drugih oseb, ki skrbijo za varnost na smučišču, še pozivajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije