KESANJE

Dejan bi policistu polomil rebra

Pol leta zapora bo odslužil s 360 urami dela. Dejan Brajdič se kesa.
Fotografija: Ker je priznal, mu ne bo treba za rešetke. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Ker je priznal, mu ne bo treba za rešetke. FOTO: Uroš Hočevar

NOVO MESTO – Pred slabimi tremi leti, bilo je konec maja, je Vojašnica Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki znova na široko odprla vrata, pripravili so dan odprtih vrat, hkrati se je začela še mednarodna vojaška vaja Adriatic Strike 2015. V vojašnico so tako prišli ljudje od blizu in daleč, saj vojska ne ponudi vsak dan priložnosti, da si ogledamo njeno tehniko in dejavnosti.
Med obiskovalci je bil tudi Dejan Brajdič iz Kerinovega Grma z družino in prijatelji, pa tudi policist M. P. Slednji je Brajdiča že večkrat obravnaval zaradi različnih prestopkov: kršitev javnega reda in miru ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja in zoper premoženje. Ko je Brajdič zagledal policista, ki ni bil v službi, na ramenih pa je prenašal dveletnega malčka, je hitro stopil proti njemu in mu začel groziti v slogu: »Si zdaj upaš z mano tepsti, ko nisi v uniformi? Z enim udarcem ti bom polomil vsa rebra.« Pa zagrozil mu je, da ga bo isti dan ustrelil. Na srečo so grožnje ostale le pri besedah.



»Če dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi priznate, predlagam pol leta zapora, ki se lahko nadomesti z deli v javno korist, ki jih boste morali opraviti v roku enega leta,« je dejal višji državni tožilec Jože Zevnik. Brajdič je na krškem okrožnem sodišču skesano priznal, kar je storil: »Hudo mi je žal za izrečeno grožnjo policistu. Včasih rečem tudi kakšno besedo, za katero mi je potem žal. Takrat sem malo pil, ampak tega ne bom več počel. Po dogodku sem bil tudi na razgovoru pri njegovem šefu in zdaj se s policistom dobro razumem.« Sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek je sledila predlogu tožilca in Brajdiču ob uporabi omilitvenih določil izrekla predlagano kazen, pol leta zapora pa pomeni 360 ur dela v splošno korist. Sicer pa ima Brajdič šest strani dolg kazenski list, ki se je začel polniti leta 2001 s tatvinami, nadaljevalo pa se je tudi s povzročitvijo lahkih in hudih telesnih poškodb, prikrivanjem, ponarejanjem denarja, celo ropom in napadom na uradno osebo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije