NI IMEL SREČE

Da bi ostal vojak, ni priznal krivde

Goran Ognjenović, ki je do smrti povozil madžarskega tovornjakarja, ni sprejel vikend zapora, ker bi to zanj pomenilo prekinitev delovnega razmerja na obrambnem ministrstvu.
Fotografija: Pokojni Arzén Denés Varga je zapustil ženo Andreo in hčerko. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Pokojni Arzén Denés Varga je zapustil ženo Andreo in hčerko. FOTO: Facebook

MARIBOR – Ko je sredi marca lani na avtocesti nedaleč od Slovenske Bistrice počila pnevmatika na priklopniku 48-letnega madžarskega tovornjakarja Arzéna Denésa Varge, niti pomislil ni, da bi se lahko iz nesreče, ki bi jo v življenju poklicnega voznika lahko ocenili kot skoraj vsakodnevno, razvila prava tragedija. Družinski oče je naredil vse pravilno in se popravila lotil po predpisih: jeklenega konjička je ustavil na odstavnem pasu nedaleč od kraja Vrhole, oblekel odsevni jopič in kraj zavaroval z odsevnim trikotnikom. A se je zgodilo najhujše.

Prehitro je peljal

»Obžalujem, kar se je zgodilo, a krivde ne priznam,« so bile besede 34-letnega Gorana Ognjenovića na predobravnavnem naroku pred okrožno sodnico Barbaro Nerat. Obtožnica, ki jo zastopa Saška Žontar, mu namreč očita, da »med vožnjo po prehitevalnem pasu ni imel zadostne varnostne razdalje oziroma ni vozil s prilagojeno hitrostjo«. Zato s svojo seat cordobo ni mogel pravočasno ustaviti, ko je začel zavirati pred njim vozeči avtomobil, ker je voznik opazil pokvarjeni madžarski tovornjak. Avtomobil Gorana Ognjenovića je zaradi sunkovitega zaviranja začelo zanašati najprej po prehitevalnem pasu, nato pa je seat prek voznega in odstavnega pasu avtoceste zletel na travnato brežino.
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije