UDARILA V DREVO

Boj za življenje: strela podrla nosečnico s hčerko

Po udaru strele na priljubljeni turistični lokaciji na Bledu naj bi na tla popadalo več oseb.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal

BLED – Udar strele v drevo med popoldansko nevihto je na priljubljeni turistični točki ob Blejskem jezeru v sobotnem popoldnevu sprožil veliko reševalno akcijo. Bil se je boj za življenje za več obiskovalcev, ki so bili na tistem mestu. Kakor smo poročali, je med poškodovanimi tudi nosečnica.
 

Pomagali mimoidoči in pletnjarji


Kot je poročala uprava za zaščito in reševanje, so gasilci PGD Bled nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči z Bleda in Jesenic pri oskrbi poškodovanih oseb ter uredili in zavarovali kraj za pristanek helikopterja.

Posredovala je tudi dežurna ekipa GRS Brnik z vojaškim helikopterjem, ki je dve osebi prepeljala v UKC Ljubljana, eno osebo pa so z reševalnim vozilom odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Val 202 je poročal o štirih osebah v kritičnem stanju. Očividci so povedali, da je več oseb ob udaru strele padlo na tla. Med njimi tudi 40-letna mamica v zadnjem mesecu nosečnosti in njena hčerka (6). Nobena izmed njiju ni kazala znakov življenja. Takoj so jima pomagali mimoidoči obiskovalci in blejski petnjarji, in sicer vse do prihoda reševalcev, ko se le zaznali utrip nosečnice in mamice. Obe so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana, partnerja nosečnice pa v blejski zdravstveni dom. Tretjo poškodovano osebo so prepeljali v bolnišnico na Jesenice.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije