POGREŠANA

Bioenergetik videl, da sta zaprta

Patricija in Žiga v soboto odšla neznano kam. Nazadnje so ju videli v kinu. Danes popoldan pa je udarila žalostna vest.
Fotografija: Odpeljala sta se s tem avtomobilom. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Odpeljala sta se s tem avtomobilom. FOTO: PU Novo mesto

NOVO MESTO – Le kam sta izginila 19-letna Patricija Blatnik iz Primče vasi pri Zagradcu in 17-letni Žiga Škufca s Hriba pri Hinjah, je vprašanje, s katerim si njuni sorodniki belijo glavo že od sobote zvečer. Za pomoč so se obrnili na policijo. »Prosimo vse, ki bi opazili pogrešana ali opisano vozilo ali kar koli vedeli o njunem izginotju, da to takoj sporočijo policistom na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 12 00,« so sporočili s PU Novo mesto. Povedali so, da sta se najstnika v soboto zvečer odpeljala s Hriba pri Hinjah proti dolenjski prestolnici, in sicer z renault cliom rdeče barve z registrskimi oznakami LJ 05-KLT. Nazadnje sta bila opažena v kinematografu na Topliški cesti v Novem mestu. »Patricija Blatnik je bila oblečena v črno trenirko in bundo zelenorjave barve, Žiga Škufca pa v modre hlače, sivo jopico in črno bundo,« so še dodali.

Mati ima slab občutek

Za njima je takoj stekla iskalna akcija, med katero so policisti preverili prav vsako informacijo, ki jim je bila sporočena. »Nič ne vemo, kje bi lahko bila,« nam je včeraj vsa zaskrbljena povedala Žigova mama Klavdija Dragan. »Čudno je, da se mi ne javi,« nadaljuje in pojasni, da se ji je Žiga, četudi je šel ven s prijatelji in ne glede na uro, vedno oglasil na telefon. »Vse skupaj je čudno. Slab občutek imam, in sicer, da bi se rad vrnil domov, pa se ne more.« Žiga je zadnjič videla v soboto, ko sta se s Patricijo okoli petih oziroma pol šestih popoldne odpravila proti Novemu mestu. »Midva greva v kino,« ji je povedal. S seboj je vzel še 100 evrov, saj si je želel kupiti hlače za fitnes. Klavdija je Patricijo vprašala, ali bo v nedeljo pri njih na kosilu, a ji je odgovorila, da ne bo mogla, ker mora delati. Zaupa nam, da sta Žiga in Patricija par od novega leta in da se zelo dobro razumeta. Žiga tudi nikoli ni bil konflikten v družbi niti doma. Kaj bi bil tako lahko vzrok za njegov nenadni odhod iz sedemčlanske družine, Klavdija ne razume.


Razmišlja, da bi, če bi že tako odšel, s seboj vzel vse svoje prihranke, Patricija pa tudi ne bi pri Žigi pustila torbe, v kateri so njene obleke in osebne stvari. »Ne vem, zakaj bi pobegnila. Punco smo doma lepo sprejeli,« še razmišlja. »Ali sta bila na nepravem kraju v napačnem času? Sta koga pobrala? V glavi imam 100 filmov, kaj vse bi se lahko zgodilo. Človek vse razmišlja, dobro in slabo,« doda sogovornica. Za pomoč so se obrnili tudi na bioenergetika, ta pa je videl, da sta najstnika nekje zaprta, da je avto nekje skrit in ves blaten ter da so zraven tri osebe. A vse to so seveda le ugibanja.

Od Patricijinih sorodnikov smo izvedeli, da so se doma zelo dobro razumeli, da so ves čas držali skupaj in da je tudi za njih razlog za njen nenadni odhod od doma velika neznanka.

NUJNA INFORMACIJA: Policija je po objavi tega članka sporočila, da so Žiga in Patricijo našli mrtva. Več na povezavi:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije