POD VPLIVOM ALKOHOLA

Beg se je končal v objektu

Po trčenju je 22-letnik poskušal zbežati policistom tudi peš. Voznici sta povzročili prometni nesreči, obe tudi napihali.
Fotografija: Precej uničeni vozili Foto: Oste Bakal
Odpri galerijo
Precej uničeni vozili Foto: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – Včeraj ob 6.52 sta pri trgovini Živex v smeri proti Markišavcem trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so pomagali reševalcem, usmerjali promet do prihoda policije, odklopili akumulatorja in zavarovali kraj dogodka. Dva ranjenca so reševalci odpeljali v soboško bolnišnico.

V Spodnji Rečici sta ob 6.32 trčili osebni vozili. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri prenosu ranjenca, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Mozirski reševalci so ranjenca prepeljali v celjsko bolnišnico.

Pri kontroli prometa so v Ljubljani v četrtek zvečer poskušali ustaviti in kontrolirati 22-letnega voznika vw pola, a ni upošteval zvočnih in svetlobnih signalov policistov in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo po Roški in naprej po Dolenjski cesti, pri tem pa storil več cestnoprometnih prekrškov (rdeča luč, menjavanje prometnih pasov). Vožnjo je nadaljeval po Tržaški cesti, nato po Viški, kjer je pri hiši številka 54 zaradi neprilagojene hitrosti trčil v objekt in nato peš pobegnil s kraja nesreče. Na Viški cesti so ga kmalu zgrabili. Ugotovili so, da so na polu ukradene registrske tablice, 22-letnik pa nima vozniške. Zaradi vrste kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Na cesti v Spuhlji sta ob 17.42 trčila avtobus in osebno vozilo. Za ranjenega sopotnika v osebnem vozilu so poskrbeli ptujski reševalci in ga odpeljali v bolnišnico. Gasilci PGD Ptuj so počistili in razsvetljevali cestišče ter urejali promet.

Na avtocesti Domžale–Krtina so ob 17.39 trčila 4 vozila, dve tovorni in dve osebni. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in vozila umaknili na počivališče Lukovica.

V Ljubljani je 49-letna voznica mercedes benza ob 21.15 vozila po Tržaški cesti od Viške proti Aškerčevi ter v bližini hišne številke 48 zaradi neprilagojene hitrosti trčila v vozilo 21-letnice, ki je stala pred prehodom za pešce in rdečo lučjo na semaforju, ter jo lažje ranila. Povzročiteljica je napihala nad dovoljeno mejo, zato so odredili strokovni pregled. Sledi kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje.

S peugeotom je 43-letnica okoli 18. ure vozila od Kamnika proti naselju Križ. V Podgorju je zapeljala levo na otok, nato desno z vozišča, trčila v drog javne razsvetljave in se lažje ranila. Ker je napihala 1,71 promila, so ji odvzeli vozniško, postopek pa sledi.
Zaradi hujših prekrškov je 6 voznikov ostalo brez vozil. Na počivališču odseka hitre ceste H4 Vrtojba–Selo na Vogrskem so nekaj pred 11. uro ustavili 38-letnega voznika renaulta kranjske registracije in ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja. Zdaj je peš, sodnik pa že čaka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije