SMRT NA MOTORJU

22-letnik kupil motor in se ubil

V bližini Štalenske gore v Avstriji umrl Rok Partlič iz Selnice ob Dravi.
Fotografija: S helikopterjem so hudo poškodovano Mariborčanko prepeljali v celovško bolnišnico. FOTO: Fabi Rossi/Motoristi
Odpri galerijo
S helikopterjem so hudo poškodovano Mariborčanko prepeljali v celovško bolnišnico. FOTO: Fabi Rossi/Motoristi

LABOT, SELNICA OB DRAVI – Milijone kilometrov so Slovenke in Slovenci prevozili v minulih prazničnih dneh doma in po tujini, tudi takih s čakanjem. A kolone na avtocestah in zastoji drugod niso nikoli bolj mučni kot takrat, ko nastanejo zaradi hudih prometnih nesreč. Na žalost je bilo tako tudi v nedeljo v avstrijskem kraju Labot, tik na drugi strani meje za Dravogradom.

»Po cesti dajte, prosim, previdno in prilagojeno. Zdajle sem prišel iz avstrijske Golice ... spet dva motorista iz Maribora pred mano po tleh, enemu baje ni več pomoči,« je v osrednji skupini za motoriste na družabnem omrežju facebook Motoristi opozarjal uporabnik Fabi Rossi in objavil tudi posnetke s prizorišča: poleg tiste s helikoptersko intervencijo je najbolj zgovorna fotografija, ki kaže čakajoče motorje. Njihovi jezdeci so gledali prizorišče, kjer je življenje izgubil po letih mlad, a po motorističnem stažu »zelo dosleden motorist«, kot Roka Partliča opiše njegov vrstnik.

Od nekdaj ljubitelj motorjev

Rok je v mladosti živel v idiličnem zaselku, kar je Selnica ob Dravi še zdaj, čeprav je zgolj dobrih deset minut oddaljena od Maribora. Kot otrok je bil »v redu fant, treniral je veslanje«, se spominja njegov vrstnik. Tudi gasilci ga bodo pogrešali, na dom so izobesili žalno zastavo. A Rokova največja strast so bili motorji.
 

Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije