PREDRZNO

Se je v znanem ljubljanskem lokalu zgodil spolni napad?

»Dejstvo je, da je dekle nekdo 'zagrabil za rit', kar je sicer nedopustno in primitivno!«
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – V znanem ljubljanskem nočnem lokalu v Ljubljani, v Cvetličarni, se je menda zgodil spolni napad na mlado žensko. Njeno izpoved je objavilo Združenje proti spolnemu zlorabljanju. Do nje je pristopil neznan moški in jo, tako pišejo, spolno napadel. Zaradi neprimernih dotikov ga je udarila, on pa da jo je nazaj. Po pomoč se je obrnila na varnostno službo, ta pa baje ni želela pomagati, spolnega napadalca in nasilneža pa ni bila pripravljena vreči iz lokala. Ko je zagrozila, da bo o dogodku seznanila policijo, ji je vodja varnostne službe v lokalu menda predlagal pijačo, da bo dogodek lažje pozabila. Ker je vztrajala, da mora varnostna služba ukrepati in jo zaščititi, je vodja varnostne službe začel nanjo kričati, nato pa poklical vodstvo lokala. To ji je predlagalo, naj gre na policijo, kar je tudi storila, in tam prijavila spolno nasilje in fizičen napad prijavilo, pišejo v združenju. Ob tem dodajajo, da se je počutila, kot da je sama storila nekaj narobe, sploh ker ne želi biti tiho in spolnega napada ne želi razumeti kot del klubske folklore.

Še druga plat

Iz Cvetličarne so se že odzvali z izjavo, v kateri poudarjajo, da obsojajo vsako nasilje. Zaplet so pojasnili tudi sami: »Dejstvo je, da je dekle nekdo 'zagrabil za rit', kar je sicer nedopustno in primitivno! Dekle je razgretega mladeniča udarila, nakar jo je udaril nazaj. Ko je pristopila do naše varnostne službe (Tcp Varovanje d.o.o.), je začela kričeče zahtevati, naj gosta odstranijo, a napadalca ni uspela najti oziroma identificirati. Pri pogovoru z nami je želela vedeti, ali imamo videonadzor in ali posnetke hranimo. Jasno smo povedali, da videonadzor imamo, a da mora za primeren ukrep stopiti do policijske postaje Bežigrad in podati prijavo nad neznanim storilcem. Policija nato stopi v stik z nami in pri nas dobi videogradivo. Dekle se je strinjalo in odšlo nazaj v klub.«

Ali so prejeli prijavo o spolnem napadu, smo vprašali Policijsko upravo (PU) Ljubljana. »Po preverjanju na PU Ljubljane takšne prijave nismo prejeli,« so nam sporočili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije