OBSEŽNA ISKALNA AKCIJA

Med nabiranjem gob padel, 74-letnika še vedno iščejo

Nazadnje so z njim govorili po telefonu včeraj popoldne.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić, Delo

VOJSKO – Od 7.30 se na območju Vojskega nadaljuje iskanje pogrešanega 74-letnega Italijana.

V iskalni akciji poleg idrijskih policistov, policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica in policistov enote vodnikov službenih psov Miren SUP PU Nova Gorica sodelujejo tudi večje število gasilcev (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija), pripadniki GRS Tolmin in reševalci Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije z reševalnimi psi.

Vse, ki bi kar koli vedeli o pogrešanem 74-letniku, prosijo, da o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: pp_idrija.pung@policija.si), se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200.

V Slovenijo prišli po gobe

Kot smo že poročali, so bili policisti včeraj popoldne obveščeni o pogrešani starejši osebi, 74-letnem državljanu Italije z območja dežele Furlanija - Julijska krajina, v gozdu na območju naselja Vojsko. V nadaljevanju je bilo z zbiranjem obvestil na kraju ugotovljeno, da je pogrešani italijanski državljan včeraj okoli 12. ure prišel na območje Vojskega z dvema prijateljema, starima 70 in 72 let, oba sta državljana Italije, da bi nabirali gobe.

Moški so se z osebnim vozilom pripeljali v neposredno bližino ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in nato ustavili ob cesti v Logu ter se odpravili v bližnji gozd, kjer so se razkropili. Njegova prijatelja sta se ob 14. uri vrnila do parkiranega osebnega vozila, pogrešani pa se ni vrnil. Z njim sta vzpostavila telefonski stik in takrat jima je v telefonskem pogovoru povedal, da je nekje v gozdu padel in se poškodoval (tožil je za bolečinami v predelu reber) ter da ne more hoditi. Prav tako je izgubil orientacijo oziroma ni vedel, kje se točno nahaja.

Nazadnje je bil s pogrešanim vzpostavljen telefonski stik ob 17.15, ko je povedal, da se je poškodoval med spustom navzdol po grapi. Kasneje pa kljub večkratnim poskusom s pogrešanim ni bilo mogoče vzpostaviti ponovnega stika.

Pomaga tudi dron

Včeraj ob 18. uri je pod vodstvom PP Idrija stekla širša iskalna akcija na območju Vojskega in širše okolice na zahtevnem terenu, pri iskanju pogrešanega pa so se policistom PP Idrija in policistom gorske policijske enote PU Nova Gorica pridružili tudi večje število gasilcev s tamkajšnjega območja (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija in PGD Idrija), pripadnik GRS Tolmin, reševalci ZRPS z reševalnimi psi in več domačinov (skupno približno 50 ljudi). Pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z brezpilotnim zrakoplovom (dronom). Policisti in reševalci kljub vsem izvedenim aktivnostim pogrešanega italijanskega državljana niso našli in so iskanje včeraj pozno zvečer oziroma ob 24. uri prekinili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije