PEDOFILIJA

Zalezoval 13-letnico, imel 5000 fotografij golih otrok!

Primož Burger obiskal psihiatra. Razložil mu je, zakaj je zalezoval 13-letnico.
Fotografija: Njegov kazenski list najverjetneje ne bo več dolgo prazen. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Njegov kazenski list najverjetneje ne bo več dolgo prazen. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA - Prejšnji mesec sta 43-letnega Primoža Burgerja pregledala psihiater in psiholog, Peter Pregl in Bojan Zalar. Tačas sestavljata izvedensko mnenje o njem. Okrožna kazenska sodnica Deja Kozjek je v njegovi zgodbi postavila tudi izvedenca računalniške stroke, ki pa prav tako še ni do konca pregledal zaseženega gradiva, da bi lahko predstavil svoje ugotovitve.

Da pa včerajšnji dan, ko je Burger znova sedel na zatožno klop, ne bi izzvenel v prazno, predvsem pa zaradi tega, da ne bi minil dovoljeni trimesečni rok med posamičnimi razpravami, je sodnica Kozjekova nekaj morala narediti. Pregledala je kazenski list za obtoženega, ugotovila, da je ta prazen, kot dan nadaljevanja procesa pa določila 6. junij.


Burger je torej – kar se tiče izvrševanja kaznivih dejanj – še nepopisan list, toda grehi, zaradi katerih mu sodijo zdaj, ga lahko za kar veliko časa oddaljijo od svobode. Obtožen je prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva (v zameno za priznanje krivde mu je tožilstvo ponudilo kazen tri leta zapora, a ponudbe ni sprejel) ter zalezovanja, zavrnil je tudi ponujeno leto dni zapora.


Več preberite v tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije